Gönüllü olarak Kızılay’a kan bağışı yapmak için stantlarda ve hazırlanan alanda kuyruklar oluşturan öğrenciler, “Kan bağışında bulunmak başta sağlığımız açısından önemli iken ihtiyacı olan bir kimseye en zor anında bu şekilde destek olacağımızı bilmek bizleri mutlu ediyor. Ayrıca sağlıklı iken bu bağışı yapabilmek her şeyden anlamlı” diyerek duygularını dile getirdi. 
 
Kan bağışı öncesi Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Birkan Yaşar Batur, 25 yaş öncesi genç nüfusu kan bağışı konusunda bilinçlendirmek, “gönüllü ve düzenli ” kan bağışçısı olmalarını sağlamak amacıyla bir sunum gerçekleştirdi. Samsun Kan Alma Birimi'nde görev yapan Dr. Mehmet Özbay ve Dr. Oktay İrşad Yanık, öğrenciler ile birebir ilgilenerek, bağış sırasında ve sonrasındaki doğru bilinen yanlışlar ile ilgili detaylı bilgiler vermesi, öğrencilerin kan bağışlama konusundaki tereddütlerini de giderdi. Kan bağışı kampanyası için Kızılay’a gönüllü olarak kan veren öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 
Kızılay yetkilileri 165 başvuru içerisinden 141 ünite kan bağışının yapıldığı iki günlük program sonunda, öğrencileri kan bağışı konusunda teşvik etmeleri, gönüllü kan bağışçısı olmaları ve Kızılay ekibine göstermiş oldukları ilgiden dolayı, Gerze Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İpar başta olmak üzere tüm akademik ve idari personele teşekkürlerini sunarak, öğrencilere ise büyük minnetlerini dile getirdi.

Editör: Vitrin Haber