Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier, Down Sendromlu çocuklarla bir araya geldi. 

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen, İlkevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yıldız Deveci, Spastik Çocuklar Derneği Başkan Yrd. Fatma Baş beraberindeki Down Sendromlu çocuklar ve aileleriyle birlikte Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier’i makamında ziyaret etti. 
Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen’in merkez çalışmaları hakkında bilgiler verdiği ziyarette Down Sendromlu çocuklar, Genel Sekreter Alper Delier’e yazdıkları mektubu verdiler. Bu esnada renkli görüntülere sebep olan çocuklar mutluluklarını gülümsemeleriyle dile getirdiler. 

Down sendromlu bebeklerde erken ve sürekli eğitimin büyük önem taşıdığını söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier, “Down sendromlu bebeklerde sıfır yaşta (0-2 ay içerisinde) eğitime başlamak gerekiyor. Bu imkan sağlandıkça Down sendromlu kişiler de toplumda başarılı oluyor. Hemen hepsi okula gidebiliyor, sosyal yaşama katılıyor, çoğu yarı-bağımsız yaşamlar kurabiliyor. Eskiden okuyamaz bile denilen bu bireyler artık lise, hatta üniversite bitirebiliyor, ikinci bir dil öğrenebiliyor, çalışabiliyor. Ancak bu durum doğumdan itibaren başlayan, düzenli ve disiplinli bir çalışmanın sonucudur. Son 40 yıldır dünyada uygulanan çeşitli eğitim ve terapilerle hem öğrenme hem de bağımsız yaşam seviyelerindeki müthiş artış da bunu gösteriyor”. Down sendromu hastalık değildir, bu konuda toplumsal farkındalık yaratılması gerektiği düşüncesindeyim” dedi. 
Ziyaret sonunda Genel Sekreter Delier, kendisini ziyarete gelen down sendromlu çocuklara çikolata ikram etti. 
Editör: Vitrin Haber