Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, beraberindeki Genel Merkez Kadınlar Komisyonu yönetim kurulu üyeleri Necla Doğan ve Tuba Şimşek ile birlikte sendika çalışmaları kapsamında Sinop'u ziyaret etti.

Memur-Sen Sinop Kadınlar Komisyonu Başkanı Mümine Şahin ile Eğitim Bir-Sen Sinop Kadınlar Komisyonu Başkanı Şerife Gül Çakır'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret kapsamında ilk olarak Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Ramazan Çelik heyeti kabul etti. Başkan Ramazan Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Genel Başkan Sıdıka Aydın'da Sinop'ta olmaktan mutlu olduklarını belirterek kadın örgütlenmesinin önemine vurgu yaptı. Sıdıka Aydın, Sinop’ta da kadın örgütlenmesinin hakkı ile yerine getirildiğini kaydederek, bundan sonra da şube tarafından kadın teşkilatlanmasına desteğin artarak devam edeceğine inancının tam olduğunu söyledi ve Şube Başkanı Çelik’e teşekkür etti.

Daha sonra sendikaya bağlı kadın üyelerle kahvaltıda bir araya gelen Genel Başkan Sıdıka Aydın burada yaptığı konuşmada bayan çalışanların sorunlarının çözümü noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Çözüme kavuşturulan her sorunun altında Memur-Sen’e üye olan çalışanların imzasının olduğunu belirten Aydın, mali konuların yanında, geçmişte önemli sorunlara neden olmuş, çalışma hayatını sınırlayan, temel hak ve özgürlükleri zedeleyen, ülkenin tarihi birikimine, kültürüne ve değerlerine yakışmayan uygulamalara memur Sen’in öncülüğünde son verildiğini dile getirdi.

Toplu sözleşme süreçlerine de değinen Aydın, 3600 meselesinin 2022 yılı içerisinde Memur-Sen ortaklığında çözüme kavuşturulacak olmasını, sözleşmeli öğretmenlik konusunda atılan adımları, teşkilatlanmanın ve sendikalılaşmanın mali açıdan maddi bir değer kazanmasını önemsediklerini ve ekonomik açıdan hiçbir kamu çalışanının hak kaybına uğramamasının temel prensipleri olduğunu sözlerine ekleyerek tüm kamu çalışanlarını Memur-Sen çatısı altında örgütlenmeye davet etti.

Programda Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Çelik, Memur Sen Bayan Komisyonu başkanı Mümine Şahin ile Eğitim Bir Sen Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Gül Çakır’da birer selamlama konuşması yaptı. Programa AK Parti Kadın Kolları Başkanı Remziye Eda Özvin ve yönetim kurulu üyeleri ile Hak-İş Konfederasyonu Sinop Şube Başkanı Esra Gelişli'de katıldı. Program Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen teşkilat toplantıları ile sona erdi.  

Editör: Vitrin Haber