Gençlik ve kültür akademisi bahar şenliği etkinlikleri sona erdi
Sisad tarafından  yürütülen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Sinop Gençlik ve Kültür Akademisi" projesi kapsamında bahar şenliği düzenlendi.

Sinop Üniversitesi’nin değişik bölümlerinde okuyan öğrencilerin katıldığı bahar şenliği etkinlikleri kapsamında masa tenisi turnuvası, masa futbolu turnuvası ve satranç turnuvası düzenlendi.  Sinop Gençlik ve Kültür Akademisi Projesi uygulama merkezinde gerçekleştirilen Turnuvada dereceye giren öğrencilere derecelerine göre ödüller verildi.

Proje kapsamında etkinliklere katılan ve organizasyonlarda gönüllü olarak yer alan gençler “Kendimi Gerçekleştiriyorum Yemeği” adlı etkinlik yemeğinde buluştu.

Yemeğin başlangıcında konuşma yapan proje koordinatörü tarafından katılımcılara projenin hedefleri hakkında bilgiler verildi. Proje koordinatörü yaptığı bilgilendirmede; “Projemizin temel hedefleri Kültürel, sanatsal, sportif yoksunlukları ortadan kaldırma, öğrencilerin okul dışı zamanlarını faydalı bir ortamda geçirmeleri ve üniversiteye yeni  gelen öğrencilerin okula ve şehre adaptasyonlarını hızlandırmak idi. Bu hedeflerimiz doğrultusunda birçok etkinliğimiz oldu. Bazı sorunlar nedeni ile birkaç etkinlik dışında faaliyetlere katılım oldukça yoğun idi. Özellikle proje uygulama merkezimiz sizler tarafından oldukça yoğun kullanıldı. Okul dışı zamanın burada en verimli şekilde değerlendirildiğine inanıyorum. 9 ay boyunca çeşitli zamanlarda etkinliklerimizin planlama, hazırlık ve uygulama safhalarında bizleri yalnız bırakmayan sizlere teşekkürlerim sunuyorum” dedi.

Yemeğin ardından kitap okuma yarışmasında dereceye giren gençlere ödüllerinin verilmesi ile program sonlandı.

Editör: Vitrin Haber