Sinop’ta ilk olma özelliği taşıyan, Kuzeyde Kamp Ateşi Projesi ile doğayı seven, spora meraklı, merkezde ve ilçelerde yaşayan gençler buluşturularak doğayı tanıma ve kaynaşma fırsatları oluşturuldu. Gençler sportif, eğitim ve güncel konular, sosyal ve kültürel faaliyetler yaparak unutulmayacak bir kamp geçirdi. 

Kamp programı kapsamında kamp alanında çadırlarını kuran gençler daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ile Gençlik Merkezi Müdürü Savaş Gökmen tarafındanyapılan bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantının hemen akabinde ise,  gençler sportif, sosyal ve kültürel oyunlar oynayarak, trekking etkinliği, kitap okuma etkinliği, tekne gezisi ve son olarak manevi şahsiyetlerimizden Seyyid Bilal Hazretleri Camii ve Türbesini ziyaret ettiler. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Lale tarafından verilen Madde Bağımlılığı ve Sanal Dünyada Güvendesiniz söyleşisi ve Tarihçi Ali Zorlu tarafından gerçekleştirilen Abdülhamit’ten Günümüze Milli İrade konuşması gençler tarafından büyük beğeni kazandı.

Kamp bitiminde genç kampçılar gerçekleştirilen projeden çok memnun kaldıklarını ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduklarını belirttiler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş Kuzeyde Kamp Ateşi Projesinde ziyarette bulunan İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner'e İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'a, diğer misafirlere, emeği geçen ve katkı sağlayan şube müdürlerine, personellere, gençlik liderlerine ve kamp liderlerine teşekkürlerini sundu.  
                
Sinop’ta ilk defa düzenlenen Kuzeyde Kamp Ateşi Projesinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği bildirildi. 

 
Editör: Vitrin Haber