Manisa Soma’da yaşanan maden faciasının ardından iptal edilen gençlik haftası törenleri için sadece Hükümet Konağı önüne Çelenk sunumu gerçekleştirildi. 

Törene Sinop Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Spor Şube Müdürü  Ramazan Yılmaz, İdari ve Mali İşler Müdürü Vekili Gülten Sağlam, Tesisler Şube Müdürü Vekili Süleyman Erdal, antrenörler, sporcular ve İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Çelenk sunma töreni Spor Uzmanı Sevim Sümer tarafından gerçekleşti. Sümer açılış konuşmasında; “Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 95.Yıl dönümü kutlamaları kapsamında 15-19 Mayıs Gençlik Haftası açılış programı gereği Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni için toplanmış bulunmaktayız. Programı arz etmeden önce Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Manisa İli Soma İlçesinde yaşanan maden ocağı faciası sebebiyle hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, acılı ve kederli ailelerine sabır, başsağlığı, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Yüce rabbim Ülkemize bir daha böylesi acılar yaşatmasın temennisinde bulunuyoruz ” dedi.

Atatürk anıtının önüne kurum çelenginin sunulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşımının okunması ile tören sona erdi.

Editör: Vitrin Haber