Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde, Gençlerin doğayla iç içe bir yaşam tarzını benimsemelerini sağlamak, doğayla olan ilişkilerini geliştirmek, doğada kaldığı vakitleri arttırmak böylelikle gençlere doğayı sevdirmek, doğa sporlarına yöneltmek doğanın içindeki sanatlarla buluşturmak bir proje hayata geçirildi.

Sinop Valiliği başta olmak üzere, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında gençlere yönelik Sarıkum köyü mevkiinde doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

Sinop’un ve Türkiye’nin eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Sarıkum bölgesinin proje için eşsiz bir bölge olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, etkinliğin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Kurt; “Sinop’un ve Türkiye’nin eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Sarıkum bölgesi, doğal sit alanlarını da içeren bir korunan alandır. Bu eşsiz doğal güzelliklerin içinde bulunmak, doğal yaşamın bize sunmuş olduğu her türlü güzelliği içimizde hissederek yürümek, kent yaşamının üzerimizde oluşturduğu stresten uzaklaşmak,  doğal güzelliklerin farkına vararak temiz bir çevre bilinci içerisinde;  sigara, alkol, teknoloji, benzeri her türlü bağımlılıktan uzak kalmak ve en önemlisi sağlıklı yaşamak için, doğada bulunmak kaçınılmaz olmuştur.

Gençlerin doğayla iç içe bir yaşam tarzını benimsemelerini sağlamak, doğayla olan ilişkilerini geliştirmek, doğada kaldığı vakitleri arttırmak böylelikle gençlere doğayı sevdirmek, doğa sporlarına yöneltmek doğanın içindeki sanatlarla  buluşturmak görevlerimiz arasındadır. 
Bağımlılıkla Mücadele Teknik Çalışma Grupları Kurulu toplantısında, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün diğer kurumlarla işbirliği içerisinde özellikle genç nüfusu zararlı alışkanlıklardan koruyacak çalışmaları içeren bir proje yapması” kararı doğrultusunda Valiliğimiz başta olmak üzere, Müdürlüğümüz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ortak çalışması ile doğada kalmanın gençleri her türlü bağımlılıktan uzak tutacağı değerlendirilerek, “kolaya kaçma doğaya kaç” sloganıyla 27 Nisan tarihinde saat 10:30’da Sarıkum köyü mevkiinde doğa yürüyüşü yapılmıştır. Katılımın yoğun olduğu etkinliğimiz oldukça verimli geçti. İlerleyen dönemlerde gençlerimize yönelik benzer etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber