“Benim Kulübüm Yeşilay” projesinde etkinlikler İlkokul üçüncü ve dördüncü sınıflar ile Ortaokullarda 5,6, 7.Sınıflara yönelik olarak Sinop Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü üyesi Gönüllüler ile birlikte düzenleniyor.

Okullarda Yeşilay kulüplerini kurmak var olanlarını da canlandırmak amacıyla öğrencilere bağımlılıktan korunmaya yönelik eğitim verilmesi ile kendi okullarında Yeşilay kulübünü kurmaları için gerekli desteklerin sağlanmasını hedefleyen projede okul çağındaki çocukların ileride üniversitede okumak istedikleri fakültelere halen devam eden abi ve ablalarının rol model olmasının çok önemli olduğunu belirten Yeşilay Sinop Şube Başkanı Erkal Boz proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “ bu çalışmayla üniversite öğrencilerinin ileride atılacaklara Hayata bir hazırlık olması ve bağımlılıktan uzak bu gençlerin okul öğrencilerine  kendilerine teklif edilecek birtakım nesnelere bugünden “Hayır” diyebilmeyi öğretmek amacındayız” dedi.

PROJEYE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEK VERİYOR
Çocuk ve gençlerimizin proje kapsamında hem eğlenmesini hem öğrenmesini ve bu arada bağımlılıklara karşı kendi yaş guruplarına uygun olarak onları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Boz; “Projeye verdikleri desteklerden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız başta olmak üzere tüm İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile Seyit Bilal Ortaokulu müdürü  Hasan Özdemir  e Cumhuriyet İlkokulu müdürü Aydın  Yılmaz hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yeşilay Sinop Şube Başkanı Erkal Boz sözlerini şöyle sürdürdü; “Proje kapsamında ortaokul öğrencileri ekip çalışmalarıyla afiş tasarımı,  resim ve karikatür yapılması, gruplar halinde yapbozlar ile çalışılması ve Tütün dumanı maruziyetine dikkat çekmek için temiz akciğer etkinliği gibi faaliyetler yapılıyor. İlkokullarda ise benim şeklini çiz sebzeler meyveler ve mevsimler çalışmaları ile çocukların sağlıklı Hayat konusunda bilinçlendirmeleri yoluna gidiliyor. Etkinliklerin sonunda tüm öğrencilere katılım belgesi veriliyor. Bu yıl projemize İçişleri Bakanlığı destek veriyor. İl genelindeki diğer okullarda da projemiz uygulacak.

Editör: Vitrin Haber