Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 İlde düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması “Bir Şiir, Bir Nefes ” Sinop finali, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sinop Gençlik Merkezi Koordinatörlüğünde, Sinop Gençlik Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Sinop İl finali Şiir Okuma Yarışmasına katılan aynı zamanda şiir kitapları bulunan İl Emniyet Müdürü Şair Ercan Dağdeviren anne ve babasına yazdığı şiirleri okumasıyla gençler ve izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı. Gençlere kendi yazmış olduğu kitapları hediye etmesi de güne güzel bir anlam kattı. 

Sinop geneli Gençlik Merkezlerinin katıldığı yarışmada farklı kategorilerde dereceye giren gençlere plaket ve tüm yarışmacılara katılım belgesi verildi. 
Yapılan değerlendirme sonucunda; 14-17 yaş kategorisi kız ve erkek, 18-25 yaş kategorisi kız ve erkek gençlerin birincileri 2 Mayıs 2018 tarihinde Rize ilinde gerçekleştirilecek Karedeniz Bölge Yarışmasında Sinop’u temsil ederek Şiir okuma yarışmasına katılacaklar.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş; okuduğu şiirleriyle ve gençlere dağıttığı kendi kitaplarıyla yarışmaya katkı sağlayan İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’e, Edebiyat öğretmenlerinden Jüri görevi yapan Emin Kadir Civlez, Sezgin Demirci ve Erdoğan Bulut’a, Sinop Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan Yılmaz’a, Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu’na, Erfelek Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Çınar’a, gençlik merkezi çalışanlarına, yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür etti ve dereceye giren gençleri tebrik ederek grup elemelerinde başarılarının devamını diliyorum dedi.
Editör: Vitrin Haber