MÜSİAD Gençlik Kurulu ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen “Bu yaz camideyim” etkinliği kapsamında Sinop’ta pilot cami seçilen, Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camii’nde gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim kurslarında en hızlı Kur’an-ı Kerim öğrenen 1 öğrenciye tablet bilgisayar, 2 öğrenciye bisiklet hediye edildi. 

Tersane Hacı Ömer Camii’nde gerçekleştirilen hediye törenine İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Sinop MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Genç MÜSİAD Sinop Gençlik Kurulu Başkanı Halit Tuna Açıköz ve yönetim kurulu üyeleri, Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camii İmam Hatip’i Muhammet Başoğlu, cami müezzini Osman Kaya ve Kur’an-ı Kerim kurslarına devam eden öğrenciler katıldı.

Genç MÜSİAD ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklığında yapılan protokol anlaşması ile bu seneki yaz kurslarına katılan Sinop’ta ki öğrenciler ve Türkiye genelindeki öğrencilerin Genç MÜSİAD tarafından hediyeler ile desteklendiğini söyleyen İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu bu anlamlı etkinliği düzenleyen herkese teşekkür etti. Tavlaşoğlu; “İlimizde de Genç MÜSİAD tarafından en erken ve hızlı şekilde Kur’an-ı Kerim okuma ve öğrenmeye geçen 2 öğrencimize bisiklet, 1 öğrencimize de tablet bilgisayar hediye edildi. Bu dönemde yaz kurslarımızda eğitim öğretim yapan hocalarımıza, öğrencilerimize, Sinop MÜSİAD ve Genç MÜSİAD’a desteklerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum” dedi.

AMACIMIZ KUR’AN-I KERİM’İ OKUMA, ÖĞRENME VE YAYGINLAŞTIRMA
MÜSİAD olarak böyle anlamlı bir girişimin içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Sinop MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen ise amaçlarının çocuklar arasında Kur’an-ı Kerim’in okunması, öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu söyledi. Gökmen; “Peygamber efendimizin insanların en hayırlısı Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir hadis-i şerifi mucibince MÜSİAD Gençlik Kurulumuz tarafından Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülükleri ile yapılan ortak çalışmanın bir ürünü olarak yavrularımızı Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye teşvik etmek ve Kur’an-ı Kerim’i okuma, öğrenme ve yaygınlaştırma projesi kapsamında Sinop’ta Genç MÜSİAD Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri bir uygulama başlattı. Öncelikler kendilerine böyle bir ulvi amaca vesile oldukları teşekkür ediyorum. İlimizde de bu projeyi hayata geçirme adına pilot camii olarak Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camii seçildi. Burada gelen yavrularımız dinimizi ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğrendiler” dedi.

TABLET BİLGİSAYAR VE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ
Yaz boyunca Kur’an-ı Kerim kurslarında en hızlı, en doğru öğrenen, okuyan öğrencilere teşvik amaçlı olarak bisiklet ve tablet hediye edildiğini belirten Sinop MÜSİAD Şubesi Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, bu yıl yalnızca bir camide gerçekleştirdikleri etkinliği ilerleyen yıllarda farklı camilerde de hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Gökmen; “ İnşallah önümüzdeki yıllarda bu projeyi birçok camide yaygınlaştırarak desteklemeyi düşünüyoruz. Burada İl Müftü Vekilimiz Fatih Tavlaşoğlu hocamıza ilgi alakasından dolayı ve Deniz Şehitleri Hacı Ömer Cami İmamı Muhammet Başoğlu hocamıza, MÜSİAD Gençlik Kolları Başkanımız Halit Tuna Açıköz ve yönetim kurulu üyelerine, Vitrin Haber gazetesine duyarlılıklarından ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yavrularımıza da başarılar diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin manevi ilimler ve ahlak ile donanarak vatanına, milletine, devletine sadık birer evlat olma noktasında Allah’ın kelamı hayat rehberimiz olan Allah kelamını da öğrenerek en doğru birer insan, birey olarak yetişmeleri konusunda da Genç MÜSİAD’a da yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.    

ÇOCUKLARIMIZIN DİNİ BİLGİLERİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ
Etkinlikte söz alan Genç MÜSİAD Sinop Gençlik Kurulu Başkanı Halit Tuna Açıköz ise amaçlarının Allah’ın evi olan camilerle iç içe bir hayat sürerek dini bilgilerini artırmaları olduğunu söyledi. Açıköz; “Genç MÜSİAD Sinop yönetim kurulu olarak ‘Bu yaz Camideyim ’projesini Sinop’ta başlatmanın ve hayırlı bir şekilde sona erdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’a şükürler olsun öğrencilerimiz kurslarını bitirdiler ve hediyelerini takdim ettik. Amacımız öğrencilerimizin camilerde dini bilgilerini artırmalarını, ahlaklarını ve kültürlerini Allah’ın huzurunda kendi vicdani yapılarından dolayı teşvik etmektir. Bu konuda bize yardımcı olan İl Müftü Yardımcımız Fatih Tavlaşoğlu, Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camii İmam Hatip’i Muhammet Başoğlu ve Sinop MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen’e çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sene projemizi tekrardan başlatıp sona erdirmek amacı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

DİN EĞİTİMİNİN ÖNEMİNİ ÇOK DAHA İYİ KAVRADIK
Törende son olarak söz alan Deniz Şehitleri Hacı Ömer Camii İmam Hatip’i Muhammet Başoğlu, doğru din eğitiminin önemine vurgu yaptı. Başoğlu; “Üzücü bir hadise ile devam eden yaz ortalarında, doğru dini eğitim vermenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Gerçekten dini kullanabilme adına insanların samimi duygularını kullanma adına pusuda bekleyen bir takım zararlı mihrakların varlığı bizleri korkuttu. Bu noktada din eğitiminin önemini çok daha iyi kavradık” dedi.

HER YIL KARŞILAŞTIĞIMIZ SORUN ÇOCUKLARIN TALEBİ DEĞİL ÇOCUKLARIN TALEBİNİ SÜRDÜREBİLMEK
Yaz kurslarına ilginin önceki yıllara göre daha yoğun olduğunu belirten Başoğlu; “Yaklaşık olarak 40 -50 öğrencimiz kuralarımıza başvuruda bulundu. Bizim her yıl karşılaştığımız sorun çocukların talebi değil çocukların talebini sürdürebilmek. Bu noktada Genç MÜSİAD’ın Türkiye genelinde başlayıp Sinop’ta da Deniz Şehitleri Hacı Ömer Cami’yi seçip bu noktada bizlere bu katkıyı sağlamaları çocuklarımızın kurslara devam noktasında sürekliliği açıcından çok büyük faydalar sağladı. Yaklaşık 50 kişi olarak başlayan kurslarımıza, 30 öğrenci devam etti. Hediye bu bakımdan bir teşvik oldu. Tabi hediye alabilmek için kurslarımıza devam zorunluluğu vardı. İnşallah bu uygulama daha da yaygınlaşır. Yaz tatillerinde dinini öğrenmek için camilerde geçiren öğrencilerimize teşvikler arttığı sürece, camilerdeki derslerden daha çok verim alınabilecek ve yaz kursları daha verimli olacaktır. Bu noktada bizlere destek olan MÜSİAD’a, Genç MÜSİAD’a ve bizlere rehberlik yapan İl Müftü Yardımcımız Fatih Tavlaşoğlu hocamıza da çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu vesile ile daha güzel hizmetleri de sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Program ödül takdiminin ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. 


 
Editör: Vitrin Haber