“Sinop’u Yöresel Değerleri ile Markalaştırma” projesiyle Ayancık Keteni, Gerze Hacıkadı Tavuğu, Boyabat Çemberi gibi birçok değerimizi gün yüzüne çıkarırken, 2019 yılından bu yana sürdürülen ve çok büyük kitlelere ulaşan Sinop Üretiyor E-Ticaret Platformu ile kurulumu tamamlanmak üzere olan Dijital Dönüşüm Merkezi projeleriyle de Sinop ticaretini bilişim ve teknolojiyle buluşturarak yeniçağa ayak uydurması hedefleniyor.

PLAKET PROJESİ
Sinop’un Yöresel Ürünlerinin tüm dünyaya tanıtılması, Sinop’u tarihi değerleri ile temsil ederek herkesin bildiği bir Marka Şehir oluşturulması için yola çıkan Sinop Genç Girişimciler Kurulu, geçmişe gizlenmiş Yöresel Değerlerimizi tek tek gün yüzüne çıkartıyor. Bu değerlerin üzerinde tarihini anlatan anlamlı plaketler haline çevirerek, hem temsillerde hem de Sinop’un tanıtılması adına çok güzel noktalara ulaştırıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Sinop ziyaretinde de, yüzyıllar boyu bölgemizde üretimi yapılan ve Coğrafi İşaret ile tescillenerek halen yaşatılan Ayancık Keteni,  Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Melih Çınar tarafından takdim edilerek, şehrin dokusu ve tarihi değeri anlatıldı.

AYANCIK KETENİ VE KETEN MÜZESİ
Sinop TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Melih Çınar “Ayancık Keteni ile başlattığımız Plaket Projemiz, ardından Çember, Kestane, Hacıkadı ile çığ gibi büyüyerek çok güzel yerlere ulaşmaya başladı. İlk zamanlarda Fenerbahçe Kulübü başkanı Ali Koç, Pegasus Havayolları sahibi aynı zamanda Kurulumuzun Genel Başkanı Ali Sabancı’ya plaketlerimizi göndererek çok güzel destekler almayı başardık. Amacımız doğru insanlara doğru zamanlarda dokunarak, hem Sinop’umuzun değerlerini gün yüzüne çıkarmak hem de ekonomik değere kavuşturmaktı. Bu anlamda 2019 YÖREX Fuarında KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ile Keten Plaketimizi Kalkınma Ajansları Daire Başkanına takdim ettik ve Sinop’umuza el birliğiyle bir Keten Müzesi kazandırdık. Ayrıca Hacıkadı Plaketimiz sayesinde METRO bize ulaştı ve Kurulumuzun 10 tane üyesiyle kurduğumuz Hacıkadı Üretim Anonim Şirketi ile hem Hacıkadı Irkının neslini koruyoruz hem de dünya markası olma yolunda çok büyük adımlar atıyoruz. Sinop’umuzun çok büyük çok önemli değerleri var ve biz tüm değerlerimiz ile önce Sinop sınırlarını aşacağız daha sonra da ülkemizin dışına taşıyacağız” diye konuştu.  

GERZE HACIKADI
Yüzyıllar boyu Osmanlı Mutfağını süsleyen ancak günümüzde nesli yok olmaya yüz tutmuş Hacıkadı Tavuğu ve Horozu, belki de en popüler zamanını yaşıyor. Genç Girişimciler Kurulunun oluşumu olan şirketin Irk Koruma Projesi ile üretimini yaparak sahip olduğu popülasyon, artık neslinin yok olmayacağı ve yarattığı ekonomik değer ile adından çok söz ettireceğini gösteriyor.

Aynı zamanda Hacıkadı Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Melih Çınar “Gerze Hacıkadı Tavuğumuzun dünyada tanınan kardeşi La Fléche, lezzetli eti ile çok ünlü restoranlarda yerini almakta. Amacımız tarihi kitaplara lezzeti ile ün salmış Hacıkadı Tavuğumuzu, Gerze coğrafyasında doğal ve daha iyi koşullarda yetiştirip, gastronomi anlamında spesifik tatlar ile dünya mutfağında yerini almasını sağlamaktır.” dedi.

 

Editör: Vitrin Haber