​Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 2018 yılı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında Sinop’ta hayvancılık projelerinden 91 genç çiftçiye 455 adet büyükbaş sığır, 12 genç çiftçiye 60 adet büyükbaş manda ve 45 genç çiftçiye de bin 530 adet küçükbaş koyun dağıtımı gerçekleştirilerek Tarım ve Orman Bakanlığınca 4 milyon 440 bin TL hibe ödemesi yapıldı.

Bitkisel üretim Proje konularında hibe almaya hak kazanan 12 genç çiftçiye 500 m2'lik alanda toplam 6 bin m2 'lik sera projesi ve 2 genç çiftçiye de 100 m2 'lik alanda toplam 200 m2'lik mantar yetiştiriciliği olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığınca 420 bin TL hibe ödemesi gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türkiye Arıcılar Birliği koordinasyonunda temini gerçekleştirilen arı yetiştiriciliği ve arıcılık malzemeleri projelerinde Sinop’ta 15 genç çiftçiye 600 adet arılı kovan ve arıcılık malzemeleri dağıtımı gerçekleştirilerek Tarım ve Orman Bakanlığınca 450 bin TL hibe ödemesi yapıldı.

Proje uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam; 2018 yılı genç çiftçi projelerinin desteklenmesi kapsamında çiftçilerimize toplamda Bakanlığımız tarafından 5 milyon 310 bin TL hibe desteği sağlandığını söyledi.

Tam, gerçekleştirilen projelerde amacın kırsal alanda kalkınmayı, köyden kente göçü önlemeyi ve istihdam artışını hedefleyen proje uygulamalarının Tarım ve Orman Bakanlığı uhdesinde başarı ile gerçekleştirildiğini, projelere her yıl yoğun bir talep olduğunu, proje uygulamaları sayesinde kırsal alanda genç çiftçi nüfusunun arttığını belirtti.

Editör: Vitrin Haber