Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sel felaketinin ilçede yaşanan 100 yılın en büyük afeti olduğunu belirterek, "Ortak çalışmayla felaketin yaraları en kısa zamanda sarılacaktır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi. 

Yoğun yağmurun başladığı andan itibaren sabaha kadar bölgede gezen ve sel felaketi öncesi onlarca vatandaşı sele karşı uyaran Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gündüz ilçeyi gezerek durum tespitinde de bulundu. Belediyenin bütün birim amirleriyle birlikte vatandaşlarla görüşen ve geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Genç, özellikle Mert Irmağı ve Yılanlıdere'nin taşması sonucu oluşan sel felaketine Asarcık üzerinden gelen yoğun sel sularının neden olduğunu söyledi.

Aralıksız 4 saat yoğun sağanak şeklinde süren ve Meteoroloji’nin 'kırmızı alarm' verdiği yağışın 100 yılın en büyük yağmuru olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Yağmurun başladığı andan itibaren bölgemizde gece boyunca çalıştık. Özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızı uyardık. Ancak bu bir felaketti. Günlerdir devam eden yağmur nedeniyle toprak doymuştu. Gece meydana gelen yoğun yağmur direk sel suyuna dönüştü ve özellikle Asarcık gibi yukarı bölgelerden gelen sel suyu nedeniyle Yılanlıdere ve Mert Irmağı'nın taşmasından ilçemiz olumsuz etkilendi. Sel sularının üst kesimlerden bir anda gelmesi felaketi artırdı" diye konuştu.

iha
Editör: Vitrin Haber