İlimizde eğitim öğretime devam eden Korucuk İlkokulu 2/A Sınıfı Sınıf öğretmeni Senem Dikici Topaloğlu, E-Twinning’de   ‘1 İyilik Yap, İyilik Bul’ Projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde ilimizde bulunan Sinop Huzurevi’ni sınıfında bulunan 30 öğrenci ile birlikte ziyaret etti.
Amacı, topluma faydalı bir nesil yetiştirmek için bireylere iyilik yapmanın önemi hakkında bilgiler verip onları iyiliğe teşvik etmek ve saygılı sorumluluk sahibi, bilinçli nesiller yetiştirmek olan İlimiz Korucuk İlkokulu’nun da ortaklarından olduğu ‘Bir İyilik Yap, İyilik Bul’ e-Twinning projesi etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

‘Yaşlılar ile bir gün geçirme’
Korucuk İlkokul 2/A Sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmenleri aynı zamanda proje ortağı olan Senem Dikici Topaloğlu, etkinlikler kapsamında ‘Yaşlılar ile bir gün geçirme’ etkinliği hedefiyle Sinop Huzurevi’ne ziyaret gerçekleştirerek yaşlılarla minik öğrencileri bir araya getirdi. Öğrenciler, Huzurevi Sakinleri için  kendi elleriyle hazırladıkları hediyeleri yaşlılara tek tek takdim etti.

Türkiye’de 100’e yakın Proje Ortağı var
Aynı zamanda Okul Proje ortaklarından olan 2/A Sınıfı Sınıf Öğretmeni Senem Dikici Topaloğlu, ortağı olduğu proje ilgili çalışmalarının önümüzdeki aylarda da devam edeceğini belirtti. Topaloğlu, E-Twining kapsamında gerçekleşen ‘1 İyilik Yap, İyilik Bul’ Projesi’nin kurucularının Konya’dan Hamza Evmez ve Kırşehir’den Yasemin Dağlı adlı öğretmenlerin olduğunu Türkiye genelinde proje ortağı yüzlerce öğretmenin bulunduğunu ifade etti.

Oyunlar oynayıp, Şarkılar söylediler
Öğrencileri ile birlikte Sinop Huzurevi’ni ziyaret eden Sınıf Öğretmeni Topaloğlu, ziyaret sırasında yaşlılarla bol bol sohbet ederlerken, yanlarında getirdikleri ikramlıkları hep beraber yediler. Ziyaretten son derece memnun kalan Sinop Huzurevi sakinleri ziyaretten oldukça memnun kalırken, miniklerle bocce ve tombala oyunu oynadılar, şarkılar söyleyerek eğlendi.
Ziyaretin sonunda Huzurevi sakinleri minik ziyaretçilerinin tekrar ziyaretlerine gelmesini beklediklerini ifade ederlerken, Sınıf Öğretmeni Topaloğlu ve öğrencileri tekrar geleceklerini söyleyerek Huzurevi’nden ayrıldı.

Editör: Vitrin Haber