Sinop Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde, gazilerimiz için devlet övünç madalyası berat teslim töreni düzenlendi. 

Sinop Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde düzenlenen törenle askerlik görevini yapmakta iken malulen gazi olan Erkan Kuş ve yine görevi sırasında gazi olan Polis Memuru Güven Baş’a Devlet Övünç Madalyası Beratları teslim edildi. Sinop Polisevinde gerçekleştirilen törene Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ceyhan Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, kurum amirleri, şehit ve gazi aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan programda malulen gazi olan Erkan Kuş ve Polis Memuru Güven Baş’ın özgeçmişleri okundu.

SİZLERE OLAN BORCUMUZU ASLA ÖDEYEMEYİZ
Düzenlenen programda bir konuşma yapan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, vatan savunmasında gösterdikleri gayret ve çabanın sadece sembolik bir karşılığı olacak olan madalyalar ile gazilere teşekkür ediliyor olsa da, onlara olan borcun asla ödenemeyeceğini söyledi. Çetinkaya; “Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına en büyük hizmeti yapan iki vatan evladımız Polis Memuru Güven Baş ile Piyade Er Erkan Kuş kahramanlıklarını ve hizmetlerinin bir nişanesi olarak vereceğimiz Devlet Övünç Madalyalarının töreni için toplanmış bulunmaktayız” diyerek sözlerine başlayan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya; Kahraman gazilerimiz sözlerime başlamadan önce bilmenizi isterim ki vatan savunmasında gösterdiğiniz gayret ve çabanın sadece sembolik bir karşılığı olacak olan bu madalya ile sizlere teşekkür ediyor olsak ta, aslında sizlere olan borcumuz asla bitmeyecektir. Sizler gibi dili, dini, kültürü, mezhebi ve yaşayışına aldırmaksızın türküm diye bu topraklarda yaşayacak olan sizden sonraki kuşaklara huzurlu ve güven dolu vatan bırakabilmek için hiç düşünmeden canını veren ve yaralanan tüm şehit ve gazilerimizi hatırlamak, şuan yaşıyor olduğumuz vatanımızda sahip olduğumuz hayat için boynumuzun borcudur.  Çünkü sizler Anadolu Türklere yurt olduğundan beri bu coğrafyada var olma savaşını yılmadan büyük bir azim ve kararlılıkla devam ettiren, vatan savunmasındaki vatan evlatlarımızsınız. 

Günümüz koşullarında belki bilgisayar oyunlarında, filmlerde yada haberlerde gördüğümüz sahnelerden ibaretmiş gibi görünen, gerçekte açlığı yıkımı beraberinde getiren ne bizlerin ne diğer dünya ülkelerinin yaşamasını temenni etmediğimiz durumlardan bizleri koruyan milli ruhumuzun yansımaları çocuktan yaşlıya hepimizin koruyucularısınız. Bu vesile ile kanlarının son damlasına kadar ülkesini savunan, vatanına, milletine, dinine inancını hiçbir zaman kaybetmeden millet olarak birbirine tutunmanın önemini bilen şuan hayatta olan ve olmayan tüm şehit ve gazilerimize duyduğumuz minneti bir kez daha ifade etmek istiyorum.  Görevlerinizi icra ederken gösterdiğiniz sorumluluk ve fedakarlık için sizlere teşekkür ediyor, törenimize katılan tüm misafirlerimize saygılarımı sunuyorum” dedi. 
Yapılan konuşmanın ardından gazilerimize Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Yasemin Özata Çetinkaya tarafından Devlet Övünç Madalyası Beratları teslim edildi. Tören yapılan ikramlarla son buldu. 
Editör: Vitrin Haber