Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, beraberindeki yönetim kurulu üyesi gazeteciler ile birlikte Türkiye Yeşilay Sinop Şubesini ziyaret etti. Burada Yeşilay Sinop Şube Başkanı Erkal Boz ile bir araya gelen gazeteciler, Şube Başkanı Boz’dan Yeşilay çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yeşial’ın tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da aktif bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirten Yeşilay Sinop Şubesi Başkanı Erkal Boz, bu çalışmalarını 2022 yılında da artırarak devam edeceğini ifade etti. Boz; “Türkiye Yeşilay Sinop Şubesi 2022 yılında çocuk ve gençlerin bağımlılıktan uzak tutulması için farkındalık çalışmalarına devam edecek. Milli eğitim müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde tüm okul çocuklarını, tütün, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı konusunda eğitimler verilmeye devam edecek. Okullardaki rehber öğretmenlerimiz ve Yeşilay kulüpleri rehber hocaları bu noktada bizim çocuklara ulaşmamızı sağlıyorlar.

Onlarla beraber etkinlikler yapıp, özellikle teknoloji bağımlılığından uzak durabilmek için okul bahçesinde oynanabilecek oyunlar, evde aileleriyle birlikte oynanabilecek oyunları Yeşilay etkinlik kitabından yararlanarak gösteriyorlar. Anne babalara yönelik olarak ise, onların bağımlılık konusundaki bilgi seviyelerini artırmak için seminerler veriyoruz. Anne babalar bu aldıkları seminerler neticesinde çocukları üzerinde bağımlılığın tesirlerini görerek bu konuda tedbir almaya, onlara örnek olmaya, aile içinde oynanabilecek oyunları öğrenerek de çocuklarını özellikle teknoloji bağımlılığından korumuş olacaklar. Biz sağlıklı yaşam öneriyoruz. Bu sağlıklı yaşam içerisinde de bağımlılıklardan uzak kalmak en önemli unsur. Çocuk ve gençleri özellikle teknoloji bağımlılığından uzak tutmak için tabiatta, doğada ailece yapabilecekleri doğa yürüyüşleri, kır gezileri, piknikler noktasında daha çok zaman ayırmalarını istiyoruz.

Sinop’ta olduğu gibi Türkiye’de her il merkezimizde ve Lefkoşe’de Yeşilay danışmanlık merkezleri açtık. 2022 yılında buraların faaliyetleri artarak devam edecek. Buralarda tütün, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılarına ücretsiz psiko sosyal destek sunmaktayız. Yeşilay’ın 115 çağrı numarasından bizleri arayarak randevu almak suretiyle bu hizmetten faydalanılabilmekte. Bu hizmetin sunumunda başvuranların gizliliğini korumak amacıyla T.C. numarası istenmiyor ve sadece beyan ettikleri isim üzerinden bu hizmeti alabiliyorlar. Verilen hizmetlerin tamamı ücretsiz ve gönüllülük esasıyla vatandaşımıza sunulmakta. Alkol ve Madde Tedavi Merkezleri yani AMATEM’lerde tedavi gören vatandaşlarımızın da bu tedavileri sonrasında eski alışkanlıklarına dönmemeleri için YEDAM’la irtibat halinde olarak, orada verilecek atölye çalışmalarına katılmalarını ve bu atölye çalışmalarında el becerisi, sanat, hobi edinmeleri ve böylece de eski alışkanlıklarına tekrar dönmemelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Yeşilay’ın yaptığı değerli çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Sinop 15 Eylül Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, bu çalışmaların vatandaşlara duyurulması noktasında Sinop basının üzerine düşen görevi bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğini ifade etti. 

Editör: Vitrin Haber