Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel beraberindeki cemiyet üyesi gazeteciler ile birlikte,  Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin şehit edilmesi, Personel şube müdürü Ercan Polat ve koruma Polisi Yiğit Can Köksal’ın yaralanması ile neticelenen olay ile ilgili Sinop İl Emniyet Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulundu.
İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin cenaze törenine katılmak üzere Rize’ye gitmesi dolayısıyla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alpaslan Özdağlı ile bir araya gelen Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Özdağlı’ya başsağlığı dileklerini ilettiler.
Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Demirel; “Öncelikle bu olayı şiddetle kınadığımızı söylemek istiyorum. Umarız bu tür üzücü olaylar bir daha yaşanmaz. Müdürümüze Allah’tan rahmet, başta ailesi ve emniyet teşkilatı olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ne kadar tedbir alınırsa alınsın bu tür istenmeyen olaylar zaman zaman yaşanabiliyor. Burada acı olan diğer bir olay, devletin güvenliğinden sorumlu olan bir kişinin böyle bir işe kalkışmış olması. Sayın müdürümüz dışarıdan gelen bir saldırı nedeni ile değil kendi teşkilatı içerisinden birisi tarafından şehit edilmiş olması olayı daha da üzücü kıldı. Az önce de dediğim gibi umarız bu tür olaylar bir daha yaşanmaz” dedi.
Gerçekleştirdikleri anlamlı ziyaret için Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve cemiyet üyesi gazetecilere teşekkür eden Sinop İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alpaslan Özdağlı, kendisinin de yakından tanıdığı kıymetli ve başarılı bir mesai arkadaşını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. 
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, beraberinde personel müdürü ile birlikte makamında tayini nedeniyle bir trafik polisi ile görüşmüş, talebi reddedilen trafik polisi, silahını çekerek Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye ateş etmişti. Saldırıda Verdi ve yanında bulunan Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal yaralanırken, Emniyet Müdürü Altuğ verdi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Editör: Vitrin Haber