Sinop Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulunda mevcut başkan Hikmet Kurada güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi. 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurul açılış ve yoklama ile başladı. Divanın teşekkülü ardından  saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Divan başkanlığını eski gazetecilerden Basri Özgen'in yaptığı genel kurul, denetim ve faaliyet raporlarının okunması ile devam etti. Daha önce üyeliği silinen Gazeteci Mete Çağdaş'ın tekrar cemiyete üyeliği oy çokluğu ile kabul edildi. Bu sırada Çağdaş ile Cemiyet Başkanı Kurada arasında kısa süreli söz düellosu yaşandı. Yapılan hararetli konuşmalar ardından seçimlere gidildi. 22 üyeden 21'inin oy kullandığı seçimlere tek liste giden mevcut başkan Hikmet Kurada tekrar başkanlığa seçildi. Bu arada cemiyet üyesi İsmet Sezer'in genel kurula yaptığı öneri üzerine Basri Özgen'in en yaşlı gazeteci sıfatıyla cemiyetin onursal başkanı olmasına karar verildi. Cemiyet üyesi araştırmacı yazar Ahmet Küçükbaş'ta Boyabat ilçesinde birçok yerel gazetecinin görev yaptığını, bunlarında cemiyet üyesi olması gerektiğini dile getirdi.  

Hikmet Kurada başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu şöyle; "Asil üyeler: Mustafa Genç, Erkan Turan, Hüseyin Demirci, A. Fatih Yılmaz. Yedek üyeler: Atilla Tezin, İsmet Sezer, Hamdi Gökçen, Ayhan Özhan, Ziya Küçükkalyon. Denetim Kurulu: Hakan Şimşek, Salih Demiray, Mustafa Korucuoğlu. Denetim Kurulu Yedek: Nihat Şanoğlu, Özdilek Göletlioğlu, Tahsin Çolak. Federasyon Üyeleri: Hikmet Kurada, Basri Özgen,  Mustafa Genç ve A. Fatih Yılmaz"

Genel kurula katılan tüm üyelere teşekkür eden Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, amaçlarının Sinop'ta basın mensupları arasında birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu söyledi. Federasyon kanalıyla yürütülen kapsamlı çalışmalarla yerel basının güçlendirilmesi konusunda büyük çaba sarf ettiklerini de dile getiren Kurada, bu yönde çalışmaların sürdürüleceğini sözlerine ekledi. 

Serhat Özşahin

Editör: Vitrin Haber