Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve yönetim kurulu üyeleri Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette basının halkın müşterek sesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Barış Ayhan, bu anlamda büyük önem arz eden basın mensuplarının huzurlu bir çalışma ortamında görevlerini icra etmesinin önemli bir kriter olduğunu belirtti. 

Seçim propaganda çalışmaları kapsamında 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetine gerçekleştirdikleri ziyarette, cemiyetin fiziki şartlarının yetersizliğine son derece üzüldüklerini kaydeden Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, yeni dönemde cemiyet üyelerinin daha ferah bir ortamda çalışmalarına olanak sağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti. 

Ayhan; “Biz seçim maratonunda hep aynı şeyi söyledik. Sinop’u Sinoplularla yöneteceğiz dedik. Sinop’u Sinoplularla yöneteceksek, bunun içinde yerel basınımızın olmaması mümkün değil. Gerek basınımızla, gerek STK’larımızla ve demokratik kitle örgütlerimizle ne kadar çok irtibat içerisinde olursak, bu şehri daha iyi yöneteceğimize inanıyorum. 

Beni seçim çalışmalarının başında en çok üzen durumlardan bir tanesi Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nin fiziki alanının yetersizliği oldu. Yaklaşık 70 üyesi olan bir Gazeteciler Cemiyeti’nin 7 sandalye bile sığmayan bir alanda yaşamaya çalışıyor olması bizleri çok üzdü. Bu anlamda mutlaka sizlere katkı sağlamak istiyoruz. Bununla ilgili projemiz üzerinde çalışıyoruz. İnşallah çok kısa sürede daha iyi şartlarda çalışmanızı sağlayacak bir ortamı oluşturacağız” dedi. 

Editör: Vitrin Haber