Sinop Alaaddin Camisinde Cuma namazı çıkışı gerçekleştirilen basın açıklaması öncesinde İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Daha sonra burada Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sinop Şubesi adına bir açıklama yapan Avukat Sefa Yalın, Filistinlilerin her yıl toprak günü olarak kutladıkları 30 Mart’ın bu yıl İsrail tarafından katliama dönüştürüldüğünü söyledi. Yalın; “Var olduğu günden bu yana, İslam ülkelerine terör ihraç eden Siyonist İsrail, küstahlığına devam ediyor. 
İnsan kasaplığını her geçen gün sürdüren işgalci İsrail'in, 30 Mart 1976 tarihinde binlerce dönüm Filistin arazisine el koyması, Filistinliler tarafından her yıl Toprak Günü olarak anılmaktadır. 
Bu sebeple Filistinli kardeşlerimizin başlattığı “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’’ Siyonist İsrail’in silahlı saldırılarıyla katliama dönüşmüştür” dedi.

TERÖRİST İSRAİL ÇOK YAKINDA NASIL BİR YIKILIŞA UĞRAYACAĞINI GÖRECEKTİR
Hukuksuzca işgal edilen Filistin topraklarında soykırım yapan İsrail’in kendince bir zulüm düzeni kurma çabası içerisine girdiğini belirten Sefa Yalın, bu terörist düzenin uygulayıcısı İsrail’in çok yakında yıkılışa uğrayacağını söyledi. Yalın; “Hukuksuzca işgal ettiği Filistin topraklarında soykırım yapan katiller sürüsü İsrail, masum sivilleri hedef alarak kendince bir zulüm düzeni kurma çabası içerisine girmiştir. 
İnsanlık onurunu ayaklar altına alan ve uluslararası hukuku yerle bir eden İsrail’in sinsi planları haddini aşmıştır. Merhum Erbakan Hocamızın İsrail'in diplomasiden değil ancak güçten anladığına dair söylemine inancımız tamdır. Müslümanlar birlikte hareket ettiğinde küstah İsrail'in ne kadar çaresiz kalacağını da biliyoruz. 
İslam ülkelerinin terörist İsrail ile ilişkilerini normal hale getirmesini, sürdürmesini ve geliştirmesini onaylamıyoruz. 
Irkçı emperyalizmin vicdanı yoktur. Irkçı emperyalizmin adalet anlayışı yoktur.
Tüm dünyanın başında bir musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır” diye konuştu.

İsrail küstahlığının, şımarıklığının ve aşağılık davranışlarının karşılığını er ya da geç bulacaktır. Bizi üzen, bütün bu küstahlıklar karşısında İslam ülkelerinde yöneticilerin ve birçok Müslüman topluluğun tepkisiz kalışıdır. 
Bugün Filistin topraklarının yüzde 85’i işgalci İsrail’in kontrolü altındadır. Yine İsrail’in engellemeleriyle Filistinli kardeşlerimiz doğal kaynakları açısından önemli olan bölgelerden mahrum bırakılmaktadır. Bunca hadsiz davranışı kabullenemediğimiz gibi, katil İsrail’in masum Filistin'e yönelik katliamını şiddetle kınıyor ve bu insanlık suçundan derhal vazgeçmelerini istiyoruz” diye konuştu.

SİYONİST İSRAİL'İN TOPRAKLARIMIZDAKİ VARLIĞININ VEBALİ TÜM İSLAM ÜLKELERİNİNDİR
Bu zulme karşı tüm İslam ülkelerinin birlik olması gerektiğine vurgu yapan Sefa Yalın, İsrail’in bu topraklardaki varlığının vebalinin tüm İslam ülkelerinin üzerinde olduğunu ifade etti. Yalın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bu küstahlıklar karşısında tüm hükümetler öncelikle Siyonist İsrail'le olan ilişkilerini kesmelidirler. Bizler bırakın İsrail ile diplomatik ilişki kurulmasını, İsrail’i bir devlet olarak kabul etmiyoruz. 
İşgalci İsrail’in Filistin halkının topraklarındaki varlığı bir problemdir. Filistin halkının yaşadığı dram, hepimizin sorumluluğudur. 
Filistin sorunu çözülmeden bu coğrafyaya barış gelmez. Filistin halkı özgürlüğüne kavuşmadan bu coğrafyaya barış gelmez. Filistin halkı topraklarına kavuşmadan bu coğrafyaya barış gelmez.
Bizler bugün buradan katil İsrail'in zulümlerine sessiz kalmamak için toplandık. Filistin’de bir ananın feryadını, bir çocuğun gözyaşları içerisinde haykırışını buradan duyuyoruz. 
Bizler biliyoruz ki İstanbul’un huzuru, Filistin’in huzurundan geçmektedir. 
Mekke’nin, Şam’ın, Bağdat’ın huzuru, Kudüs’ün huzurundan geçmektedir. 
Yapmamız gereken tüm İslam ülkeleri ve tüm mazlum halklar olarak birlikte hareket etmektir.
Yapmamız gereken İslam Birliği’ni bir an evvel kurmaktır. Yapmamız gereken D-8’i aslına ve amacına uygun olarak canlandırmaktır. 
Yapmamız gereken Avrupa Birliği kapısında beklemekten vazgeçmektir. 
Yapmamız gereken bölge başkentleriyle ve bölgenin Müslüman halklarıyla kucaklaşmaktır. 
Yapmamız gereken bu coğrafyanın Müslüman ya da gayrimüslim tüm unsurlarıyla adil bir birliktelik kurmaktır. 
AB, BM ve NATO politikalarının İslam coğrafyasına zulüm getirdiği ortadadır. 
Kan ve gözyaşı üzerinde inşa ettikleri politikaları bir bir çürümektedir. Onlardan medet ummak beyhude bir çabadan öteye gidemez. 
Biz bugün buradayız. Çünkü Filistin halkı yalnız değildir. Çünkü Kudüs yalnız değildir. Ve inanıyoruz ki: Bu işgal ebediyen süremeyecektir. 
Elindeki silah ve kirli propaganda gücü ile Filistin halkını ortadan kaldırmaya çalışan İsrail’in zulmü ebediyen sürmeyecektir. 
Bir gün açtıkları bu zulüm çukurunda tüm Siyonistlerin ve küresel destekçilerinin boğulacaklarına dair inancımız tamdır. 
Sadece yürüyüş yaptıkları için kurşunlanan ve şehit olan 15 Filistinli kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan 550 kadar kardeşimize de acil şifalar diliyoruz. 
Allahın izni ile Siyonist İsrail mutlaka işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. 
Zafer inananlarındır ve zafer yakındır"
Basın açıklaması yapılan duanın ardından sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber