40 gündür hastanede tedavi gören Mustafa'nın ailesi maddi imkansızlıklara rağmen çocuklarının yanına geldi. Geçtiğimiz yıl Samsun'daki evlerinin yandığını anlatan acılı baba Şeref Bilir, "İstanbul'da kalacak yerim yok. Mustafa'nın tedavi gördüğü hastanenin merdiven altında yatıyorum" dedi.

Yaklaşık 4 ay önce masraflarını çıkarabilmek için okulunu dondurup Samsun'dan İstanbul'a gelen Mustafa Bilir (17), Bağcılar Ateştuğla’da bir otomobilin altında kaldı. Hemen hastaneye kaldırılan Bilir’in beyninde büyük hasar oluştu. Felç kalan 18 yaşındaki genç yaklaşık 41 gündür Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyor.

Ailesine Destek Olmak İçin Çalışıyordu

Olayı duyar duymaz ne yapacaklarını bilemediğini söyleyen acılı baba Şeref Bilir, İstanbul gibi şehirde neyle karşılaşacaklarını bilmeden geldiklerini belirtti. Oğlunun Sinop’ta bulunan bir İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gördüğünü ifade eden Şeref Bilir, “Eve uzak olduğu için de okulda yatılıda kalıyordu. Senelik olarak da bin 850 TL ödüyordum. Bu sene de imkanlarımız el vermedi için okulunu dondurdu ve İstanbul’a çalışmaya gitti. Aslında hiç aklımda yoktu oğlumun çalışması. Bir gün yanıma gelip, ‘Baba imkanlarımız el vermiyor. Okuyacak gücümüz de yok. İstanbul’a gideyim, çalışayım’ dedi. Bunun üzerine İstanbul’a gelip 4 ay önce Mecidiyeköy'deki bir muhallebicide çalışmaya başladı. Para biriktirmeye başlamıştı ki talihsiz bir olay geçirdi. Kaza geçirdiğini duyar duymaz, biz de Samsun’dan İstanbul’a geldik. Çocuğumla da yoğun bakımda karşılaştık. Çok kötü bir durumdaydı. Hala da çok kötü durumda. ‘Baba’ demesini istiyordum. Fakat ‘baba’ diyecek durumda da değil şu anda. Buralarda sürünüyoruz. İstanbul’u da tanımıyorum. Devlet büyüklerimizden çocuğumun ayağa kalkması için yardım istiyoruz” diye konuştu.

“Sağ Tarafı Felçli”

Yoğun bakımdan normal odaya alındığını belirten baba Şeref Bilir, “Oğlum, konuşuyor ama aynı kelimelileri tekrarlıyor. Ne dediğini bilmiyor. Kısmi olarak ta sağ tarafı felçli. Yemeklerini biz yediriyoruz, altını biz temizliyoruz” şeklinde konuştu. Çocuğunun hakkının da savunulmasını istediğini dile getiren baba Bilir, kazayı yapan kişinin bir gün bile hapiste yatmadığını ifade etti.
Samsun’da 4 tane çocuklarını bırakıp oğlu için İstanbul’a geldiklerini ifade eden Baba Şeref Bilir, “Çocuklarım çok sefil durumdalar. Yaşlı annem var. O da tansiyon hastası. Çocuklarıma bakacak diye uğraşıp duruyor. Çocuklarımız da ne zaman geleceksiniz ne oldu da İstanbul’a gittiniz deyip soruyorlar. Biz de yalan söylemek zorunda kalıyoruz” dedi.

“Evim Yandı”

Bütün aksiliklerin üst üste geldiğini söyleyen Şeref Bilir, “Geçtiğimiz yıl Samsun’da evim yandı. Evim yandıktan sonra çok kötü çöküntü içine girdim. Hiç bir şeyim kalmadı, hepsi yandı. 5 çocuğum var bunlardan 4 tanesini okuyordu. Şimdi 3 tanesi köyde ilkokulda okuyor biri Samsun da yatılı okulda okuyor” ifadelerini kullandı.
Oğlunun tedavi gördüğü hastanede merdiven altında kaldığını ifade eden Bilir, “Benim burada ne evim ne de tanıdığım var. Hanımım sabaha kadar refakatçi olarak çocuğumun başında oturuyor. Ben de hastanenin merdiven altında, hasta yakınlarının vermiş olduğu battaniyelere sarılıp uyuyorum. Hiçbir yerde kalmıyorum, hiçbir yere de gidemiyorum. Burada akrabalarım yok” dedi.

Anne Saine Bilir ise çok zorluklar çektiklerini söyledi. Devletten yardım etmesi için seslenen Saine Bilir, “Çocuğumun akli dengesi yok. Çocuğuma anne bile dedirtemiyorum. ‘Sen benim annem değilsin’ falan diyor. Benim çocuğum beni bilmiyor. O zaman dayanamıyorum. Hiçbir şey bilmiyor. Ne olur yardım edin” şeklinde konuştu.



Kaynak: İHA

Editör: Vitrin Haber