Sinop Güzelceçay mevkisinde faaliyet gösteren fabrikalar, son yaşanan sel nedeniyle büyük bir tehlike atlattı. Son yağışlar ardından taşan dere yatağının getirdiği sel suları, fabrikalara metrelerce yaklaştı. Bölgede 2012 yılında yaşanan sel felaketi ardından, yöre halkının korkulu rüyası haline gelen Güzelceyay'da yaşanan son taşkın sırasında, fabrika sahipleri ve çalışanlar korku dolu günler geçirdi. 

DERE YATAĞINDA ACİLEN ISLAH ÇALIŞMASI GEREKİYOR
Salyangoz işleme tesisi ve balık onu fabrikalarının bulunduğu alanın çok yakınından geçen dere yatağının bir an önce ıslah edilmesini isteyen firma sahipleri endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Her yıl milyonlarca dolarlık deniz ürününün ihraç edildiği 7 adet fabrikanın bulunduğu alan her an sel riskiyle karşı karşıya.

Geçen yıl Kurumlar Vergisinde 273 bin TL vergi ödeyerek Sinop ili genelinde birinci olan ve uzak doğuya gerçekleştirdiği deniz ürünleriyle sürekli gündeme gelen Sadıklar Soğuk Hava Deposu Sahibi Mustafa Sadıklar, bölgede facianın göz göre göre adeta 'geliyorum' dediğini söyledi. Acilen tedbir alınması gerektiğini kaydeden Sadıklar; "2012 yılında yaşadığımız ve büyük maddi kayıplarla atlattığımız sel ardından önlem alınması gerekirdi. O dönemde çok şükür can kaybı yaşamadığımız o felaketin ardından ne yazık ki tahkimat çalışması yapılmadı. Ve aynı korkuyu yaşadığımız yeni sel felaketi sırasında faciadan kıl payı döndük. Dere tahkimatı için illa can kaybı mı olması gerekli. Bizim tek isteğimiz herhangi bir can kaybı olmadan Kanlıçay (Güzelceçay) yatağında tahkimat işleminin yapılması" diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber