Yaklaşık iki ay önce fotoğraf stüdyosu açmaya karar veren Aydın Yusuf Akca, iş yerini daha çok eski malzemelerle dekore etmek istedi. 

Kentteki oto tamircileri ve hurdacıları gezen Akca, buralardan temin ettiği traktör kaportasının ön kısmından masa, eski varillerden koltuk, araç gazı tüpünden soba yaptırarak farklı bir tarz oluşturdu. 

Sahilden topladığı ağaç parçalarından da çeşitli aksesuarlar yapan Akca, iş yerinin dekorasyonuyla müşterilerinin dikkatini çekiyor. 

Akca gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinde yeni bir konsept oluşturmak istediğini söyledi. 

Mekanın farklı olabilmesi için insanların pek akıllarına gelmeyen dekorlarla donatılmasına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Akca, bunun için sahilden ağaç parçaları topladıklarını dile getirdi. 

Bu ağaç parçalarından çeşitli aksesuarlar yaparak yola çıktıklarını anlatan Akca, şöyle devam etti: "Daha sonra kentteki oto tamircileri ve hurdacıları gezdik. Bu gezimiz esnasında hurda şeklindeki bir traktörün ön kaputunu gördük. Bundan ne yapabiliriz diye düşünürken aklımıza masa yapmak geldi. Yine variller gördük, onları keserek koltuk haline getirdik. Aynı zamanda araç gazı tüpünden soba ve klima gazı tüplerinden de aydınlatmalarımızı yaptık. Biraz da el emeğimizi katarak farklı bir iş yeri oluşturmaya çalıştık." 

"Önce bir şaşkınlık yaşıyorlar"

Akca, müşterilerinin ilk başlarda dekorasyon nedeniyle kısa süreli şaşkınlık yaşadıklarına işaret ederek, "Çünkü fotoğraf stüdyolarında daha çok çerçeveler ve albümler insanları karşılar ama biz daha farklı bir konseptle insanları karşıladığımız için ilgilerini çekiyor. Şaşkınlıklarını atan insanlar dekorlar önünde fotoğraf çektiriyor. Zaten bizim başarmak istediğimiz de buydu." dedi. 
Aydın Yusuf Akca, stüdyodaki kuru ağaç dallarına müşterilerin kağıda döktükleri dileklerini asabildiğini söyledi. 


 
Editör: Vitrin Haber