Milli Görüş Hareketinin Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan düzenlenen programla anıldı. Sinoplular Adil Düzen Derneği (SİMGO) tarafından merhum Millî Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ı anmak üzere “Asrın Liderini Anlamak” adlı panel düzenlendi. 

“ERBAKAN’I ANLAMAK İÇİN ÖNCE ONUN GİBİ MÜCADELE ETMEYİ İLKE EDİNMEK GEREKİR”
Derneğin Genel Başkanı Gökçen Göksal, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Erbakan’ı anlamak için önce onun gibi mücadele etmeyi ilke edinmek gerektiğini söyledi. Erbakan’ı okurken, dinlerken, seyrederken her defasında zihinlerde yeni kapıların açıldığını belirten Göksal, Erbakan’ın sömürüye, adaletsizliğe, tefeci faizci düzene karşı başlattığı mücadelenin değerinin her geçen gün daha da iyi anlaşıldığını söyledi. Göksal, “Giderek daha fazla fakirleşen, yoksullaşan, ekonomik sıkıntılarla birlikte sosyal ve psikolojik tahribata uğrayan milyonların sayısındaki artış, Erbakan’ın durduğu yerin haklılığını teyit ediyor” dedi.

“ONUN BÜYÜK BİR DAVASI VARDI”
Panelde Necmettin Erbakan’ın Sinoplu olduğunu hatırlatan Mustafa Kurdaş, “SİMGO, Erbakan Hocamızın memleketi olduğu için ayrıca önem addettiği çok özel bir kuruluştu. Hangi mesele olursa olsun takip ettiği Millî Görüşçü kuruluşlardan bir tanesiydi. Erbakan Hocamıza, SİMGO’ya ve Sinop’a bir vefa borcumuz var” diye konuştu. Necmettin Erbakan’ı anlamak ve idrak etmek konusunda onu yüceltme görevimizin olmadığını ifade eden Kurdaş, “Bir insanı anlamak, onun fotoğrafını paylaşmak, övmek değildir, onun mücadelesini, davasını anlamak ve anlatmaktır. Sadece anlatmakta yetmez, onun gibi mücadele ederek olur. Erbakan’ı çok seviyorum diyorsun ama AB yasasına imza atıyorsun. Erbakan Hoca’nın hiç kimsenin övgüsüne ihtiyacı yok çünkü onun büyük bir davası vardı. Hocamız İslam’ı tanımlarken, ‘İslam konuşulmuşu değil, yapılmışı esas alır. Kerametimize bakarak değil, yaptıklarımıza bakarak arkamızdan gelin’ derdi. Hocamız yaptıklarıyla bu ümmete, bu topluma, bu insanlığa büyük değerler katmıştır” şeklinde konuştu.

“ERBAKAN BU ÜLKEDE SOSYOLOJİK DEVRİM YAPMIŞTIR”
Mustafa Kurdaş, “Erbakan Hocamız İslam’ı tarif ederken şefkat ve merhamet dini olarak tarif ederdi. Erbakan Hoca, kedisine bile ağlayan, vefa gösteren bir insandı. Nefis politikası yerine fıkıh siyaseti yapmayı tercih etmiştir. Erbakan Hoca’nın bir hedefi vardı. Yılmadan bıkmadan Siyonizm’i anlatan bir liderdi. Helal olan üç, haram olan beşten büyüktür. Erbakan Hocamız bu ülkede sosyolojik devrim yapmıştır. Cami cemaati bile merhaba derken Erbakan Hocamız 1969’da seçim meydanında ‘Esselamün aleyküm’ diyerek bugünkü devrimi yapmıştır. Cihadı bu millete yeniden hatırlattı. Erbakan Hocamız Anadolu’ya fabrika kurmayı öğretti. CHP-MSP koalisyonunda imam hatiplerin önünü açmıştır. Erbakan Hoca’yı anlamak kolay bir iş değildir. Bu sosyolojik bir devrimdir. Bir dönem tesettür için mücadele edenler vardı, şimdi moda için mücadele edenler var” şeklinde konuştu. 

Programın sonunda Göksal tarafından Kurdaş’a hatıra olarak ahşap bir gemi takdim edildi. Toplu fotoğrafın ardından program sona erdi. 
 

Editör: Vitrin Haber