Sinop Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan takı ve tasarım kursuna katılan engelli kursiyerler, Afrin’de görevli Mehmetçiğe moral vermek amacıyla, kendi hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerini askerlerimize ulaştırılmak üzere Hatay’a gönderdi. 

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerleri, Mehmetçiklerimize kendi elleri ile hazırladıkları tespih, anahtarlık ve kese gibi hediyelik eşyaların yanı sıra duygularını kelimelere döktükleri mektupları da gönderdi. 

ONLARLA GURUR DUYUYORUM
Halk Eğitim Merkezi'nde el ürünlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen programda konuşan Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu El Sanatları Öğretmeni Nurten Tekin, öğrencileri ile gurur duyduğunu söyledi. Tekin; “Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu el sanatları öğretmeni Nurten Tekin ise, “Bakanlığımızın talimatıyla gerçekleştirilen bu etkinlik ile ilgili yazı bizlere iletildiğinde bunu engelli kursiyerlerimizle paylaştık. Engelli öğrencilerimizin hepsi koşulsuz olarak kabul ettiler. Bunu yaparken de kesinlikle yapmayız ya da yapamayız demediler. Canı gönülden hepsi tek tek uğraşarak 2 gün içerisinde bu ürünleri bitirdiler. Hepsi, bu el emeği ürünleri Afrin’e göndermek için elinden geleni yaptı. Sizlerin huzurunda onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Yeri geliyor farklı kişiler bunları yapmak istemiyor. Ama onlar kendi ortamlarında ne yapmak isterlerse hepsini yaptılar. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar” dedi. 

SİNOP OLARAK ASKERİMİZİN YANINDAYIZ
Sinop’ta yaşayan her bireyin Mehmetçiğinin arkasında olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, bunun en güzel göstergelerinden bir tanesinin Sinop Halk Eğitim Merkezinin engelli kursiyerlerinin bu anlamlı etkinliği olduğunu söyledi. Türkkan; “Milli Eğitim Bakanlığımız, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz bizlere bir yazı göndermişlerdi. O yazıya binaen şube müdürüm, müdür yardımcılarımız, öğretmen arkadaşlarımız ve dünyanın en güzel öğrencileri ile bir toplantı yaptık. Acaba bu Afrin’deki askerlerimize onları mutlu edecek biz buradan ne yapabiliriz anlamında bir düşünce platformu yaptık. Bu düşüncelerimizin neticesinde bizim öğrencilerimiz, kursiyerlerimiz, öğretmenlerimiz bize bu ürünleri sundular. Biz askerlerimize başarılar diliyoruz. Devletimize teşekkür ediyoruz. Askerlerimizin Sinop olarak yanındayız” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber