2 Nisan tarihinde sonlanan projenin bitimi öncesinde son bir kez gözden geçirilmesi sağlandı. Toplantıya tüm ortaklar katıldı. İngiltere’den BFM ve Serachlighter, İspanya’dan profemadara ve CETEM, Portekiz’den APLOAD ve Türkiye’den Sinop Spastik Çocuklar Derneği. Toplantının ev sahibi kuruluşu BFM idi. 

PLATFORM OLUŞTURULDU
Proje toplantısının ilk kısmında 2018 Eylülünde  Porto’da gerçekleştirilen toplantıdan beri yapılan faaliyetlere odaklanıldı. Bu süreçte işyerilerinde çalışan personele engellilere destek olabilmeleri için gerekli bilgilerin verildiği elektronik öğrenme platformu oluşturuldu. Engelli çalışanların özellikle ilk 6 ayda işyerine adaptasyonu konusunda bilgiler içieren bir platform oluşturuldu. 

PİLOT EĞİTİM YAPILDI
Proje kapsamında bir pilot eğitim düzenlenerek eğitim içeriğinin kalitesi kontrol edildi. Bu pilot eğitimi İngiltere’den BFM ve İspanya’dan Profemadera’nın işbirliği ile  gerçekleştirildi. Sözkonusu pilot eğitim Şubat ayı ortasında sonuçlandı.  Pilot çalışmadaki eğitim içeriklerine dair elde edilen sonuçlar elektronik öğrenme platformuna eklendi.

Toplantıda ayrıca   diğer proje çıktıları da gözden geçirildi ve hedef gruplara yaygınlaştırmak için yeterli oldukları tespit edildi. Toplantının son bölümü ise ortakların birbirlerine hoşçakal demeleri için iyi bir fırsattı. Ortaklığın oldukça etkin ve güçlü olduğuna dair genel bir kabul vardı. Tüm ortaklar uzun vadede buna benzer projelerde tekrar bir araya gelme iradesine sahip olduklarını söylediler.
 

Editör: Vitrin Haber