Engelliler Destek Programı (EDES) “bilinçli aile engelsiz birey projesi” Kapsamında Merkez İlçede Öğretmen ve Aile Eğitimi Gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Koordinesinde; Sinop Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Sinop Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Derneği işbirliği içerisinde yürütülen “Bilinçli Aile Engelsiz Birey Projesi” kapsamındaki son eğitimini Sinop Merkez İlçede gerçekleştirdi. 

Merkez Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde öncelikli olarak Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve Proje Koordinatörü Kandemir Çorapcı tarafından projenin amaçları ve hedeflerinden bahsedildi. Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Ayla Kılıç tarafından Engelli Yakını Aileleri, projenin amaçları içerisinde yer alan “Engelli Hakları Nelerdir” konusunda bilgilendirildi. Daha sonra Okul Müdürü ve Destek Eğitimi Sınıf Rehber Öğretmenlerine yönelik olarak, Özel Eğitim Öğretmeni Ali Duru tarafından Kaynaştırma Uygulamalarına Ulaşılabilirliğin Sağlanması konusunda bilgilendirme eğitimi yapıldı. 
Proje ile Sinop ilinde yaşayan engelli ailelerin ve bireylerin bilinçlendirilmesi, engelli ailelerin ve bireylerin sahip oldukları haklar konusunda bilgilendirilmesi, istihdam alanları, sağlık hizmetleri, eğitim hakları, ulaşım gibi konularda seminer ve sempozyum yolu ile engelli haklarını, engelli birey ve ailelere aktarılması hedefleniyor. Gerçekleştirilen son toplantı ile Bilinçli Aile Engelsiz Birey Projesi bilgilendirme toplantılarının 9 ilçede gerçekleştirilerek sona erdiği bildirildi. 

Editör: Vitrin Haber