Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır,  engelli ve eski hükümlülere yönelik proje destek başvuruları hakkında bilgi verdi. 2021-1. dönem başvurularının başladığını belirten Çalışır, kendi işini kurmak isteyen engelliler için toplamda 65 bin TL destek sağlandığını söyledi.

HANGİ PROJELER DESTEKLENECEK?
Verilen destek ile engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları, işe ve işyerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı işyerleri ile diğer projeler aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmanın amaçlandığını dile dile getiren İl Müdürü Çalışır, desteklenecek projeleri de şöyle sıraladı: "Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler, ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği korumalı işyeri desteğine yönelik projeler ve engellilere yönelik diğer projeler desteklenecektir" dedi. 

NEYE NE KADAR DESTEK SAĞLANIYOR
Desteğin detayları hakkında konuşan İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır açıklamasında şöyle devam etti: "Söz konusu Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje destek başvurularında; 2021/1. dönem kendi işini kurmak isteyen engelliler için;  en fazla 5 bin TL kuruluş işlemleri desteği, 12 ay süre ile belge karşılığı olarak su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım gibi işletme giderlerinin en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15 bin TL işletme gideri desteği,  makine, teçhizat, yazılım, donanım alımı için en fazla 45 bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 65 bin TL destek sağlıyoruz. 2021/1. dönem kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler için; 44 bin 145 TL’ye kadar destek sağlıyoruz. Başvuruların 18.12.2020 tarihine kadar www.iskur.gov.tr  internet adresimizde yayınlanan başvuru rehberinde yapılan açıklamalar dikkate alınarak, proje başvuru formlarının bir asıl bir yedek doldurulup istenen bilgi ve belgelerle birlikte İl Müdürlüğümüze yapılması gerekmektedir" diye konuştu. 
 

Editör: Vitrin Haber