10-16 Mayıs Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında engelli çocuklardan oluşan bir grup Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret etti.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen,Türkiye Spastik Çoçuklar Derneği ile Özel Duygu Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri de hazır bulundu.

Vali Köşger kendisini ziyaret eden çocuklarla tek tek ilgilenirken ziyarete gelen çocuklar Vali Köşger'e çiçek takdim ettiler. Kendisine verilen çiçek dolayısıyla çocuklara teşekkür eden Vali Köşger, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolunun, engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkün olacağını belirten Köşger; “Sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için herkesin görevi olduğunu unutmamalı ve de her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlayarak, engelli vatandaşlarımıza karşı biraz daha duyarlı olmalıyız” dedi.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: Vitrin Haber