Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan engeliler gecesinde engelli bireyler eşsiz bir gece geçirecek. 5 Ağustos tarihinde 20.00-24.00 saatleri arasında Aşıklar Caddesi iskele meydanı Atatürk anıtı önünde Şair Zeynel Parmaksızın sunumu ile gerçekleştirilecek olan etkinlikte ses sanatçıları Şahmeran, Ruhi Birkalır ve Mehmet Dalgıç seslendirecekleri şarkılarla geceye katılanlara keyifli dakikalar yaşatacak. 

Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi olarak 2006 yılından bu yana engelli bireyler için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Ali Özmen, bu kapsamda düzenleyecekleri engelliler gecesi etkinliğine tüm Sinopluların davetli olduğunu söyledi. Özmen; “Türkiye genelinde 13 milyonun üstünde engelli birey yaşamaktadır. Ülkemizde akraba evlilikleri azalmasına rağmen çeşitli kazlardan meydana gelen engelli arkadaşlar gün geçtikçe çoğalmaktadır. Türkiye genelindeki engelli bireylerin hükümetlerin kısmi olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda gündelik hayata uyum sağlaması daha da kolaylaşıyor. Türkiye’de engelli sivil toplum örgütleri gün geçtikçe çoğalmakta ve insanların engellilere bakış açısı gün geçtikçe olumlu yönde gelişmekte. Türkiye Sakatlar Derneği de bu örgütlerden biridir. Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi olarak 2006 yılından bu yana Sinop’taki engelli arkadaşlarımızın hakkını aramak onları toplumla bütünleştirip sosyal hayatlarına destek olmak amaçlı çalışmalar ve projeler yapmaktayız.

2016 yılı Mart ayı seçiminden sonra oluşan yeni yönetimimiz ile birlikte kamu kurumlarını ziyaret ederek kendimizi tanıtıp projelerimize destek ve yardım alarak yeni ufuklara yelken açıyoruz” dedi. 

SPONSOR DESTEĞİ İSTİYORUZ

Her insanın birer engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Ali Özmen, bu anlamda engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla tertip edilen gece için hayırsever vatandaşlardan sponsor desteği beklediklerini ifade etti. Özmen; “Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi olarak 2016 senesi yaz etkinliklerimizden bir tanesi de Ağustos ayında yapacağımız ve 2 seneden bu yana düzenlediğimiz “Bizde Eğleniyoruz Engelliler Gecesi Konseri” olacak. Düzenleyeceğimiz bu konser gecesi sonunda gelen yardımlar ile ihtiyacı olan engelli arkadaşlarımıza tekerlekli ve akülü sandalyeler temin edilecektir. Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi olarak Sinop’un ileri gelenlerine sesleniyoruz. Bizi bu gecemizde yalnız bırakmayıp maddi manevi destekte bulunmalarını istiyoruz. Gecemize hayırsever insanlarımızdan sponsor arıyoruz. Unutmayın ki her insan bir engelli adayıdır. Bunu düşünerek yardımlarınızı bekliyoruz” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber