Türkiye'nin balık deposu Sinop'ta 3 gün süren Sinop 2019 Lakerda (Tuzlu Balık) Festivali renkli görüntülerle sona erdi. Türkiye'nin balık ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı Sinop, Lakerda Festivaline ev sahipliği yaptı. Sinop Kültür ve Turizm Derneği tarafından eski Buzhane binasında gerçekleştirilen ve Sinop'ta binlerce yıllık Lakerda kültürünün yaşatılması açısından büyük önem taşıyan festival kapsamında balıkçı tezgahları, en süslü balık tezgahı ödülü için mücadele etti. Adeta gelin gibi süslenen balıkçı tezgahları kent merkezinde hoş bir görüntü oluşturdu. 

Aralarında Merhum Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, Didem Çapa, Rabia Çapa'nın da olduğu jüri, balıkçı tezgahlarının arasından Numan Altınelli ve Muhammet Yüksek'in sahibi olduğu Denizana Balıkçılığı en süslü balıkçı tezgahı ödülünü layık gördü. Lakerda Yarışmasının final kısmında en süslü balıkçı tezgahı ödülü, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu tarafından verildi. Firma adına ödülünü alan Muhammet Yüksek, jüriye ve festival komitesine teşekkür etti. 

İlk günü Balık atölyesinde Balık Pişirme Atölyesinde pişirilen enfes deniz ürünlerinin tanıtımıyla başladı. Sinop Üniversitesi (SNÜ) Gerze Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ile Samsun Gastro Art Mutfak Akademisi tarafından gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi gördü. 

Sinop Kültür Turizm Derneği tarafından Sinop Belediyesinin ev sahipliğinde Buzhane binasında gerçekleştirilen festival, lakerda yapımı, çocuk tiyatrosu, Helesa, paneller, sergiler, söyleşiler, atölyeler, açık hava konseri, balık ürünleri satışı, teknelerle çapari avı, lakerda yarışması ve birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yaptı. Büyük ilgi gören festival 3 gün sürdü.

Editör: Vitrin Haber