Görevden alınarak tutuklanması ardından, 3 Kasım tarihinde serbest bırakılan Sinop eski Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Vitrinhaber Gazetesini ziyaret etti.

Merkez Valisi Çetinkaya beraberindeki babası ve aynı zamanda Ankara Yenikent Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olan Mesut Özata ile birlikte geldiği Vitrinhaber'de, çeşitli açıklamalarda bulundu. Kendisine ve eşine çirkin bir iftira atıldığını yineleyen Vali Çetinkaya, "Allah'ıma şükürler olsun, ben şuan da tahliye edildim ve bu konuda şahsıma yöneltilen ithamların tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı. Eşimle ilgili durumunda en kısa sürede açıklığa kavuşacağına inanıyorum" dedi.

OĞLUM VE KIZIM DEMOKRASİ GAZİSİDİR
Vali Çetinkaya'nın babası Mesut Özata'da, yaşanan sürecin kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Aile olarak vatan ve millet aşkıyla yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Baba Özata, oğlunun 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tanklara ve uçaklara siper olduğu sırada yaralandığını hatırlattı. Mesut Özata; "Oğlum Salih Özata, demokrasi mücadelesi verirken helikopterden atılan bir mermiyle yaralandı. Oğlum kendisine isabet eden mermiyle gazi oldu, kızım ve damadımı ise bir iftiranın kurbanı olarak bu vatana gazi verdik. Ama bize aile olarak en ağır yara o mermi yarası değil, iftira yarası oldu. Ne diyelim vatan sağ olsun. Bu vatan için canımız ve ailemiz fedadır" dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber