Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Yüksek Öğretim Kurumları Sınavları (YKS) 30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde İlimizde farklı okullarda yapılacağı ve İl Emniyet Müdürlüğünce sınavların sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli tüm güvenlik tedbirlerinin alındığı aktarıldı. 

Tedbirlerin yanı sıra vatandaşlara da duyarlı olmaları konusunda uyarıların yer aldığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “İl Emniyet Müdürlüğü olarak YKS sınavlarının İlimizde sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi gerekli güvenlik tedbirleri alınmakta olup, sınavların yapılacağı okullar ve çevrelerinde görevli personelimiz tarafından gerekli denetim ve kontroller yerine getirilecektir.

Sınavların yapılacağı binalar çevresinde, güzergahlarında inşaat çalışmaları, tadilat, araçlardan gereksiz ve lüzumsuz bir şekilde klakson kullanılması, düğün konvoyu,  eğlence vb. sebeplerle gürültünün yapılmaması büyük önem arz etmekte olup, vatandaşlarımızın bu konulara azami derecede özen göstermeleri gerekmektedir.

Sınav öncesinde ve sınav esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli düzenlemeler yapılarak, sınava giren adayların motivasyonunu bozacak şekilde çevreyi rahatsız edenler hakkında gerekli ilgili kanun maddeleri gereği yasal işlemler yapılacaktır. 

Sınava girecek adaylarında ÖSYM Başkanlığınca yasaklanan maddelerle sınavların yapılacağı binalara girmelerine kesinlikle müsaade edilmeyecek ve bu eşyalar hiçbir şekilde emanet altına alınmayacaktır. 
İl Emniyet Müdürlüğü olarak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavlarına (YKS) katılacak olan tüm adaylarımıza başarılar dileriz. 

 
Editör: Vitrin Haber