Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı   (ÇOGEP) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Mutlu Şehir, Güvenli Gelecek” isimli projede yer alan “Tarihe Yolculuk” (Bursa-Çanakkale) etkinliği çerçevesinde 35 öğrenci ile 10-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Bursa-Çanakkale İllerine gezi programı düzenlendi. 

Gezi kapsamında 10 Mayıs günü Sinop’tan hareket eden kafile, 11 Mayıs günü Osmanlı Devletine başkentlik yapmış tarihimizde önemli bir yere sahip olan Bursa İline gidilerek Ulu Cami, Orhan Gazi, Osman Gazi Türbeleri ile diğer tarihi ve kültürel mekânlar gezdi. 
12 Mayıs günü ise Kahramanlık Destanının yazıldığı Çanakkale İli ziyaret edilerek,  57. Alay şehitliği, Conkbayırı, Alçıtepe Köyü, Sargıyeri Şehitliği,  Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Şahin Dere Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Şehit Onbaşı Heykeli, Tabyalar, Kilitbahir Kalesi gezildi. 

Gezinin son günü olan 13 Mayıs günü dönüş yolu üzerine Safranbolu ilçesinde bulunan tarihi kültürel mekânlar gezilerek aynı gün Sinop’a dönüldü. 
Editör: Vitrin Haber