Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ( TDP ) Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Yüzen Şehir Sinop’ta Bir Gün” projesi kapsamında ilçelerde öğrenim gören öğrencilere yönelik bir birinden güzel etkinlikler düzenleniyor. 

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ( TDP ) Şube Müdürlüğü tarafından, Sinop ilinde bulunan 8 ilçeden gelecek bin 600 öğrenciye yönelik “Yüzen Şehir Sinop’ta Bir Gün” isimli proje kapsamında 16 ayrı etkinlik düzenlenmeye başlandı.

Etkinlik kapsamında; Saraydüzü ilçesinden iki günlük program içerisinde 95 kişilik iki grup halinde gelen 190 kişilik öğrenci grubuna, ilk olarak Emniyet Müdürlüğü binasında bulunan Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü (Mobese) ve Olay Yeri İnceleme ile Kimlik Tespit Şube Müdürlükleri gezdirilerek buralarda birimlerin işleyişleri hakkında bilgiler verildi. Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda TDP Şube Müdürlüğü personellerince Polisliğin Tanıtımı Hakkında bilgiler alan öğrenciler yine burada kendileri için hazırlanan Sinema filmi gösterimini izledi. Polisevi tesislerinde emniyet teşkilatı ile birlikte öğle yemeği yiyen öğrenciler ardından İl Merkezinde bulunan Sinop Tarihi Cezaevi, Etnografya Müzesi, Sinop Arkeoloji Müzesini gezdi. Gezi kapsamında dolu dolu bir gün geçiren öğrenciler son olarak Sinop’un doğal güzelliklerinden olan Hamsilos gezisi ile günü noktaladılar.
                                               

Editör: Vitrin Haber