Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Desteklik Polislik ( TDP ) Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere meslek seçimlerinde yol göstermek amacıyla meslek tanıtım semineri düzenlendi.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Desteklik Polislik ( TDP ) Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mesleğim Benim Seçimim Projesi” kapsamında; Anadolu Öğretmen Lisesi 3. ve 4. Sınıflarında öğrenim gören 95 öğrenciye, meslek seçimi sorumluluğunu gençlere bırakarak, kendi gelecekleri için çaba harcamalarına ve uygun alanı keşfetmelerine fırsat tanımak amacıyla çeşitli mesleklerin tanıtımları yapıldı.

Cumhuriyet Savcısı Murat Alagöz tarafından verilen meslek tanıtım seminerinde, meslek seçiminin kişinin yaşamındaki önemine değinildi. Öğrencilerle sohbet havasında geçen seminerde Alagöz öğrencilere meslek seçiminin kişinin yaşamındaki vermiş olduğu en önemli kararlardan biri olduğu ve bir kimsenin yaşamının en az üçte birini geçireceği mesleğe karar verebilmesi, verilen bu kararların kişinin yaşamını nasıl bir çerçevede geçirebileceğini, kimlerle etkileşimde bulunabileceğini belirlediği, kişinin dünya görüşünü, değer yargılarını, ideallerini gerçekleştirmesi gibi konularda bilgiler verdi. Gerçekleştirilen bilgilendirmenin sonunda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere bloknot ve tükenmez kalem dağıtıldı. 

Editör: Vitrin Haber