Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı   (ÇOGEP) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Mutlu Şehir, Güvenli Gelecek” isimli proje kapsamında  “Kahramanlık Destanı” etkinliği çerçevesinde 35 öğrenci ile 19-23 Nisan 2018 tarihlerinde Ankara-Konya-Niğde illerine gezi düzenlendi.

19 Nisan 2018 gün Sinop’tan hareket eden kafile ilk olarak, 20 Nisan 2018 günü Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir,  Kurtuluş Savaşı Müzesi, Eski Meclis, Medeniyetler Müzesini gezdi.  

21 Nisan 2018 günü Konya iline giden Sinop kafilesi burada Mevlana Celalettin-i Rumi Türbesi içerisindeki Mevlana Müzesi ile şehrin tarihi ve turistik alanlarını gezdi.
Son olarak 22 Nisan 2018 günü Niğde ilinin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesini ziyaret eden Sinoplu öğrenciler, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan Kahraman Astsubayımız Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti. Burada ayrıca Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip öğrencisi Onur Akdoğan tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

19 Nisan tarihinde başlayan etkinlik 23 Nisan 2018 günü sona erdi.
Editör: Vitrin Haber