Polis Teşkilatının 172. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk tören Sinop Valiliği önünde gerçekleştirildi. Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan tören, Sinop Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Türk polisinin 172 yıllık onurlu tarihi içinde vatanının birlik ve bölünmez bütünlüğünü, halkının huzur ve güvenliğini, devletin bekasını kanı ve canı pahasına koruduğunu söyledi. Dağdeviren; “Dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da teşkilatımız Atatürk ilke ve inkılaplarına, demokratik, laik düzene, hukukun üstünlüğüne inanarak objektif şekilde yasalara sadık kalarak suç ve suçlularla mücadele etmeye, halkın huzur ve asayişini temin etmeye halkından aldığı destek ve güçle devam edecektir" dedi. Valilik önündeki tören, emniyet müdürlüğü personelleri tarafından  İl Emniyet Müdürü Dağdeviren'in yazdığı "Polisim" ve "Sinop polisi" isimli şiirlerin okunması ile sona erdi. 

Etkinlikler kapsamındaki bir diğer program ise Sinop Polisevinde düzenlendi. Burada protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve emekli polisler ile verilen yemekte bir araya geldi. Programda bir konuşma yapan İl Emniyet müdürü Ercan Dağdeviren, tüm katılımcılara teşekkür etti. Dağdeviren; “Bildiğiniz gibi teşkilatımızın kuruluşunun 172. Yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Şuna emin olun ki gönlümüz; gazilerimizle, şehitlerimizle, emeklilerimizle. Ama sadece bu özel günde değil her zaman onlarla beraber. Bu vesile ile başta şehitlerimizi minnetle anarken, gazilerimize şükranlarımızı arz ediyorum” dedi. 

BİZLER HEP BİRLİKTE BİR AİLEYİZ
Programda daha sonra bir konuşma yapan Sinop Valisi Hasan İpek, Türk milletinin güvenlik güçleri ile büyük bir aile olduğunu söyledi. İpek; “Öncelikle polis haftası sebebiyle polislerimizin bu gününü tebrik ediyorum. Şehit ailelerimizle ve gazilerimizle ve aileleriyle tam birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu bu toplantılarda daha iyi anlıyoruz. Bu vesile ile böyle bir organizasyonu düzenlediği için Ercan Dağdeviren müdürüme ve muhterem eşlerine teşekkür ediyorum. Bizler hep birlikte bir aileyiz. Vücudun herhangi bir yerine bir iğne batsa bütün vücut acı çeker. İşte aynen bu şekilde bir şehit verdiğimizde bütün vücut olarak her yerimiz aynı acıyı hissediyor. Bir gazimiz olduğunda tüm acıyı hep birlikte hissediyoruz. Bunları üzüntülerimizi öne çıkartmadan gururla söylüyoruz. Çünkü; ülke düşmanları içerdeki ve dışarıdaki düşmanlarımız, bizim üzülmemizden, bizim küçük düşürüldü görüntüsü vermemizden mutlu oldukları için üzüntülerimizi yüreğimize atarak bu acıları gururla hep birlikte yaşıyoruz. Ama bir gururu da birlikte yaşıyoruz” dedi. 

DEVLET TEŞKİLATI İÇİNDE EN FAZLA FEDAKARCA ÇALIŞAN POLİSLERİMİZ VE ASKERLERİMİZDİR
Devlet teşkilatı içinde en fazla fedakarca çalışanların polisler ve askerler olduğunu belirten Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop’ta da bu durumun böyle olduğunu belirtti. İpek; “Türk polis teşkilatı 172 yıldan bu yana bu milletin hizmetinde ve bu milletin hizmetinde olmaktan gurur duyarak hizmetlerine gece gündüz demeden devam ediyor. Şunu bilmeniz istiyorum; bütün devlet teşkilatı içinde en fazla fedakarca çalışan arkadaşlarımız polislerimiz ve askerlerimizdir. Normalde bir devlet memuru veya bir işçi 45 saat üzerinden çalışır. Bu arkadaşlarımız Sinop’ta haftada 12-12 çalışıyorlar. Bunu 7 ile çarptığımızda 84 saat yapıyor. Yani normal bir memurun çalıştığının iki katını çalışıyorlar. Ben özellikle onların bizlere haklarını helal etmelerini istiyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca temenni ediyorum ki Sinop’un son polis şehidi Hakan Tanrıkulu kardeşimiz ilimizin artık son şehidi olsun. Bir daha şehit vermek istemiyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından şehit aileleri, gaziler, emekli, polisler, emniyet mensubu ve protokol üyeleri hep birlikte yemek yedi. Programa Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, şehit aileleri, gaziler, emekli polisler ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı. 
Editör: Vitrin Haber