Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan ve bir üst rütbeye terfi etmeye hak kazanan 14 personelin apoletleri, düzenlenen törenle takıldı.

Sinop Polisevinde düzenlenen terfi törenine başta Vali Dr. Ahmet Cengiz başta olmak üzere il protokolü ve teşkilat mensupları katıldı. 
Vali Cengiz törende yaptığı konuşmada terfi alan tüm teşkilat üyelerini kutladı. Vali Cengiz;  “Bundan sonra il emniyet teşkilatımızın yıldız ağırlığı biraz daha artacak. Dolayısıyla bunun ilimizin emniyet teşkilatına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hepinizin bildiği gibi çalıştığı yerlerin onurunu, gücünü, kuvvetini artıran kişiler vardır. Bir de çalıştığı yerden gücünü alan kişiler vardır. Olması gereken kişilerin çalıştığı makamlara güç veren, onlara değer veren kişiler olmalarıdır. Bizler çalıştığımız makamların gücünü, kuvvetini artıran kişiler olmakla yükümlüyüz. En yüce makam insanlık makamıdır. Bu bilinçle hareket etmeli, bulunduğumuz makamın değerine değer katmalıyız. Yeni görevler, yeni terfiler bizim yetkimizi artırdığı gibi sorumluluklarımızı da artırır. Asıl önemli olan bu sorumluluğun bilincinde olmaktır. Aşık Veysel’in bir deyişiyle konuşamam son vermek istiyorum. ‘Dünyaya geldiğim anda, yürüdüm aynı zamanda, iki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece’ Herkese verilen bir rol var. Bu yaşamda herkes bu rolü en iyi şekilde yapmak durumundadır. Önemli olan hepimizin alnımızın akıyla, onurumuzla bu makam ve mevkilerde çalışıp kubbede hoş bir seda bırakabilmektir.

Yeni görevlerinizin tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Sizlere ailelerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir ömür diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından rütbeleri takılan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Bülent İstek 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne, 3. Sınıf Emniyet Müdürleri Yüksel Ateşoğlu ve Sönmez Yalçın 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne, 4. Sınıf Emniyet Müdürleri Hasan Akça, Erdal Yetik, Güven Çelik, Levent Kantar ve Turan Sönmez 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne, Emniyet Amirleri Muzaffer İncekara ve Resul Yılmaz 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne, Başkomiserler Murat Bozkurt, Ahmet Hoşgün ve Sadi Erkuni Emniyet Amirliğine ve Komiser Yüksel Bozkurt Başkomiserliğe terfi etti.
 
Tören hatıra fotoğrafının çekilmesi ve ardından kokteyl ikramı ile son buldu.


Editör: Vitrin Haber