DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası Sinop Şube Başkanlığı tarafından sendika binasında demokrasi nöbeti tutuldu. Demokrasi nöbeti öncesinde sendika binasında bir basın açıklaması yapan Tüm Emekliler Sendikası Sinop Şube Başkanı Durmuş Kandemir, tam demokrasi ve herkes için adalet talebi ile demokrasi nöbetini tuttuklarını söyledi.

Kandemir; “Bildiğiniz gibi, 19 Eylül 2018 tarihinde, emekçi halkı yaşanmakta olan ekonomik krizin olumsuz sonuçlarından koruyacak düzenlemeler yapmak üzere, “Meclisi Göreve Çağırıyoruz” başlıklı bir imza kampanyası başlatmış ve bu kampanyada toplanan imzaları 25 Ekim 2018 tarihinde TBMM başkanlığına teslim edeceğimizi açıklamıştık. İmzaların tesliminden önce, bu gün Ankara’da Genel Merkezimizde, Türkiye’nin diğer il ve ilçelerinde ise Şube ve Temsilciliklerimiz kendi mekanlarında “demokrasi nöbetindeyiz” sloganı ile 24 saat nöbet tutacağız” dedi. 

ÜLKEMİZDE DEMOKRASİ RAFA KALDIRILDI
Ülkemizde demokrasinin rafa kaldırıldığı bir dönemin yaşandığını belirten Tüm Emekliler Sendikası Sinop Şube Başkanı Durmuş Kandemir, bunun faturasını ise vatandaşın ödediğini söyledi. Kandemir; “Neden demokrasi, neden demokrasi nöbeti; Çünkü yaşadığımız ülke Türkiye, demokrasinin rafa kaldırıldığı, temel hak ve özgürlüklerin kullanılamadığı, Parlamentonun devre dışı bırakıldığı, her şeye tek kişinin karar verdiği yönetim biçiminin kurumsallaştırılmaya çalışıldığı bir süreci yaşıyor. Demokrasinin rafa kaldırılmasının ağır faturası hayatımızı olumsuz etkiliyor. Hak arama olanaklarımızı ortadan kaldırıyor. Bu nedenle karabasan gibi, üzerimize çöken ağır ekonomik krizin yol açtığı kayıpların karşılanmasını talep etmemiz bile engelleniyor. Ülke açık cezaevine döndü, muhalif siyasetçiler, sendikacılar, gazeteciler, demokratik kitle örgütü yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler yani iktidara muhalif olan on binlerce insan sırf farklı düşünmekten ve düşündüğünü söyleyip yazmaktan dolayı cezaevinde. 

Bütün bunlar yaşanırken, seçtiğimiz milletvekillerinin görev yapmaları, yürütmeyi denetlemeleri, geniş halk kesimlerinin sorunlarını meclise taşımaları ve çözüm talep etmelerinin olanakları ellerinden alınmış bulunuyor. İmza kampanyası metninde de belirttiğimiz gibi, Türkiye emekçi halkının yaşamını günden güne çekilmez hale getirmekte olan krizin ağırlaşarak sürdüğü bu günlerde, halkın iradesinin temsilcisi olan TBMM’nin devre dışı bırakılması toplumun parlamentoya güvenini sarsacak ve parlamentonun gereksizliği algısına yol açabilecek tehlikeli bir uygulamadır” diye konuştu. 

EMEKLİ SEN OLARAK GERÇEK BİR DEMOKRASİ İSTİYORUZ
Emekli Sen olarak yıllarca gerçek bir demokrasi için mücadele ettiklerinin altını çizen Tüm Emekliler Sendikası Sinop Şube Başkanı Durmuş Kandemir, bundan sonra da bu mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti. Kandemir; “Bizim demokrasi talebimiz, parlamentoyu mevcut haliyle savunmak değildir. Ancak önümüzdeki süreçte, mevcut halinin bile çok görüleceği günleri de görmek istemiyoruz. Biz bu ülkenin hiçbir zaman tam olarak demokratik olmadığını da gayet iyi biliyoruz. Bu nedenle, yılarca gerçek bir demokrasi için mücadele ettik. Dolaysıyla kimse bizim eskiyi savunduğumuzu düşünmesin. Biz dün olduğu gibi, bugünde Türkiye’de denge denetim mekanizmaları işleyen, kuvvetler ayrılığı ilkesinin hayata geçtiği, adil ve eşit seçim süreçlerinin yaşandığı, parlamentoda olsun veya olmasın, şiddete başvurmadığı sürece her düşüncenin kendisini özgürce ifade edebildiği, örgütlenme, düşünce ve düşünceyi yayma özgürlüklerinin teminat altına alındığı, gerçek bir demokrasi istiyoruz. 

Yani biz örgütlenmek ve örgütlü gücümüzle yıllarımızı verdiğimiz bu ülkede insanca yaşamak istiyoruz. Bunun ise gerçek bir demokrasinin kurulması ve demokrasi içinde haklarımızı arama olanaklarımızın olması ile mümkün olduğunu gayet iyi biliyoruz. 

Bu nedenle sendika olarak, bu gün, Ankara’da Genel merkezimizde, diğer il ve ilçelerde ise sendikamız şube ve temsilciliklerimizin kendi mekânlarında, demokrasi nöbeti tutuyoruz. Talebimiz; tam demokrasi ve herkes için adalettir” dedi. 
Editör: Vitrin Haber