Resmi etkinliklerin tamamlanmasının ardından KESK eski lokali önünde toplanan sendika üyeleri daha Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü. 
‘Öğretmenler, itibarsızlaştırmaya, 4+4+4 sürgünlerine ve ücret kayıplarına karşı mesleğine ve onuruna sahip çıkıyor’ sloganıyla yürüyen grup, sloganlarla hükümetin eğitim politikalarını protesto etti. Grup adına ortak basın açıklaması metnini okuyan Eğitim-Sen Dönem Sözcüsü Seyfi Çelebi, seslerini duyurmak ve taleplerinin dikkate alınmasını sağlamak için alanlara indiklerini ifade etti. 

Eğitimcilerin gerçekleştirdikleri örgütlü mücadele sayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan öğretmenlerin yürüyüş etkinliğinin iptal edildiğini dile getiren Seyfi Çelebi; “Milli Eğitim Müdürlüğünce Öğretmenler günü kapsamında yapılan yürüyüş dün Milli Eğitim tarafından iptal edilmiştir. Bildiğiniz gibi Sinop’ta da okullara gönderdikleri yazılarla öğretmenleri zorunlu olarak eski otogardan Uğur Mumcu Meydanı’na kadar yürütme yazıları gönderdiler. Ama bizler örgütlü gücümüz ile buna karşı durduk direndik eğitim emekçileriyle bir araya geldik. Bu uygulamanın anti demokratik olduğunu öne sürdük. Tüm Türkiye’de bu tür yaklaşımlara tepkisini eğitimsen örgütü olarak gösterdi. Sinopta da yapılması düşünülen yürüyüş iptal edildi. Bu bizim örgütlü mücadelemizin neler yapabileceğini bize göstermektedir. Demek ki anca 800 bin madur eğitim emekçisine bu örgütlü güçle dikkat çekeceğiz” diye konuştu. 

Ayrıca Milli Eğitim Bakan’ı Ömer Dinçer’in atanamayan öğretmenlerle ilgili, "Ben öğretmen olmak isteyenleri, Eminönü'ndeki caminin önünde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki biri önlerine yem atsın. Allah'tan çocuklarım memur olmadılar" sözünü eleştiren Seyfi Çelebi; “ Sayın Bakanı istifaya davet ediyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi. 
Editör: Vitrin Haber