Eğitim-Sen Sinop Şubesi 10 Ekim tarihinde Ankara’da düzenlenen barış mitinginde meydana gelen terör olaylarını protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Sinop üyelerinin de katıldığı mitingde yaşanan olayları protesto eden sendika üyeleri yaşanan katliamı ve katilleri asla unutmayacaklarını söylediler. 

Yaşanan saldırıyı protesto etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Sinop Eğitim-Sen üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla yaşanan terör saldırısına lanet yağdırdı. KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz tarafından okunan basın açıklamasında DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak üç günlük yas ilan edildiği aktarıldı. Yaşanan olaylara rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirten KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, kandan ve savaştan beslenenlere karşı ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!’ demek için gelmiştik.
Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk. 
Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. 

İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak ‘güvenlik zafiyeti’ yok diyorlar. 

Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara’nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz” dedi.

Metin Gürbüz açıklamasına şöyle devam etti: “Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz: Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz! Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz!

Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız! Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için dünden itibaren üç gün yastayız. Bugün ve yarın bütün Türkiye’de Grevdeyiz!

Acımız büyük, yaralarımız derindir! 
Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok! 
Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz! Hepimizin başı sağ olsun!”

Editör: Vitrin Haber