Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, Sinop’ta sendika üyeleri ve basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Eğitim emekçilerinin, güvenli gelecek, güvenceli iş ve nitelikli kamu hizmeti talep ettiklerini söyledi. 

Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, Sinop’ta bulunan basın mensupları ile KESK/Eğitim Sen toplantı salonunda bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Örgütlenme programı kapsamında Sinop’a geldiklerini belirten Yılmaz, günün ihtiyacının güvenli gelecek, güvenceli iş ve nitelikli kamu hizmeti olduğunu belirtti. Konuşmasına geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadıklarını belirterek başlayan Eğitim- Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.
 
GÜVENLİ GELECEK, GÜVENCELİ İŞ, NİTELİKLİ KAMU HİZMETİ 
Eğitim-Sen olarak hareket noktalarının güvenli gelecek, güvenceli iş ve nitelikli kamu hizmeti olduğunu söyleyen Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, oluşturulmaya çalışılan yeni düzenle bunun mümkün olamayacağını belirtti. Yılmaz; “AKP hükümeti 2016 yılında kamusal alanı yeniden dizayn edeceğini, emekçileri bundan sonra kadrolu olarak değil sözleşmeli olarak çalıştıracağını, kuralsız bir biçimde yarı zamanlı çalışma olanağı sağlayacağını ifade ediyor. Bizim açımızdan bu kırmızıçizgidir. Ne olursa olsun, iş güvencemizin elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz. Bu tür yasal düzenlemelere karşı da sonuna kadar direneceğiz. İşyerlerinde iş güvencemizin ortadan kaldırılmasına müsaade etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Eğitim iş kolu açısından sözleşmeli çalışma deneyimleri yaşandı. 4-c, 4-b statüsünde daha önce istihdam edildiler eğitimciler.  Fakat 4-c statüsünde çalışanlarla ilgili, 4-b statüsünde çalışanlarla ilgili de, bu uygulamanın en nihayetinde eğitimde kaliteyi veya tırnak işareti içerisinde “verimliliği” arttırmadığını belirtebiliriz. Eğitimciler mutlu ve huzurlu oldukları müddetçe iş güvenceleri gerçekten yerinde olduğu sürece nitelikli bir kamu hizmeti sunabilirler. Bütün bu düşünceleri bugün ve dün işyerlerinde paylaştık. Burada aynı zamanda Milli Eğitim Müdürü ve Vali ile de görüşme yaptık. Bu görüşmelerde de yine düşüncelerimizi ifade ettik” dedi.

ÖNCE DİYALOG VE MÜZAKERE; OLMUYORSA ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANIRIZ!
Konuşmasında Eğitim-Sen olarak diyalogdan ve müzakereden yana bir sendika olduklarının altını çizen Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, bunda da öncelikli yöntemin düşüncelerin ifade edilmesi olduğunu ifade etti. Yılmaz; “Diyalogla, sesimizin yetişmediği zamanlar için de bizler de sokaktaki gücümüzü veya üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan da çekinmeyiz. Bu zamana kadar çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Dediğim gibi, burada bulunmamızın esas amacı iş güvencemize yönelik hükümetin hazırlıklarını yaptığı yasal değişikliklere karşı bir örgütlenme faaliyeti geliştirebilmek” diye konuştu.

EMEKÇİLER GÜVENCELİ BİR GELECEK TALEP EDİYOR
Türkiye’de eğitimci sayısının arttırılması gerektiğini söyleyen Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, tüm bunların yanında eğitimcilerin daha yaşanılabilir ücrete sahip olmasını istedi. Yılmaz; “Halihazırda sayısı 50-60’a varan kalabalıkta sınıflar var. Normal bir eğitimin yapıldığında, tam gün eğitim yapıldığında, şu anda ataması yapılmayan 300 bin civarında öğretmenin de atanması imkanının oluşacağına inanıyoruz. Bunun çözümü olarak eğitimci sayısının arttırılması. Bütün atamaların kadrolu ve güvenceli olması, halihazırda kadrolu bir çalışma var. Fakat dediğim gibi hükümet bunu değiştirmek istiyor. Kadrolu çalışma talep ediyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz. Ek Göstergenin 3600’e çıkarılması temel taleplerimizden bir tanesi” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber