Eğitim-İş Sendikası Sinop Şube Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu ve şube yönetimi Erfelek ilçesini ziyaret etti. Burada Şehit Kenan Döngel İmam Hatip Ortaokulu ile Şehit Kenan Döngel Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Eğitim-İş üyeleri, ortaokul ve lisenin aynı binasında bulunmasının doğru olmadığını dile getirdi. 

Böyle bir uygulamayı sakıncalı bulduklarını belirten Eğitim-İş Sendikası Sinop Şube Başkanı Celal Tuncay Şahbenderoğlu, bu durumun eğitim kalitesini de olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Şahbenderoğlu; “Bu hafta sendika olarak Erfelek ilçemizde Şehit Kenan Döngel İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ettik. Çok sınırlı sayıda öğrencisi olan bu okulumuza bu sene lise kısmının da eklendiğini gördük. Orta okul ve lisenin aynı binada olmasının birçok sakıncalar barındırmasına rağmen böyle bir uygulama yoluna gidilmiş olmasını üzücü bulduk.
Ancak esas üzücü olan Erfelek Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin yetersiz ve birbirinden bağımsız iki ayrı binada eğitim verirken ve bu iki ayrı bina arasında öğretmenler koşuştururken kapasitesinin çok altında eğitim veren İmam Hatip Lisesinin bina olarak israf edildiği görülmektedir. Yetkililer bu planlamaları yaparken hangi kriterleri gözetmektedir çok merak etmekteyiz” dedi. 

 

Editör: Vitrin Haber