Sinop Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri Ayten Ünal ve Hakan Süzgün Sinop liderliğinde bir araya gelen Sarı Saltuk Anadolu Lisesi’nden Seygan Karadaş, Burak Şahin, Yavuz Selim Kaya, Fen Lisesi’nden, Ezgi Gönül, Polat Öztürk, Seygan Karadaş, Tan Poyraz Sencer’den oluşan B.E.S.T. 6999 takımı Maden Grup sponsorluğunda 21-24 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenen Iowa FRC Bölgesel (Reigonal) yarışmasına katıldı. B.E.S.T. 6999 takımı Iowa Bölgesel (Regional) Yarışmasında “Rookie All Star Award “ ödülüne layık görüldü. B.E.S.T. 6999 Takımı bu başarısıyla Houston’daki First Robotik Yarışması (First Robotics Competition-FRC) Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.   

Takımlar için en prestijli ödül olarak kabul edilen “Rookie All Star Award” Ödülüne layık görülen B.E.S.T. 6999 18-21 Nisan 2018 tarihlerinde Houston’da düzenlenecek FRC Dünya Şampiyonasına katılmak için Amerika’dan gelir gelmez çalışmalara başladı.
Başarılı öğrencilerle bir araya gelen Eğitim-İş Sendikası Sinop Şubesi, temsilcileri, büyük bir başarı gösteren B.E.S.T. 6999 takımını tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. 

Burada konuşan Eğitim İş Sinop Eğitim Sekreteri Havva Akkoyun Turan, milli eğitim tarafından nitelikli sayılmayan okulların öğrencilerinin nasıl başarılar kazandığının bilinmesi gerektiğini, devlet okullarının her türlü yanlış uygulamalara rağmen başarılı çizgilerini hala koruduklarını dile getirdi. 

 
Editör: Vitrin Haber