Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Vafa Savaşkan ve Doç. Dr. Kibar Aktın ile Akademik-İdari Personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, öğretmenlerin bilimin ışığında bilgiyi üreten ve gelecek nesillere taşıyan kutsal bir görev icra ettiklerini belirterek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Ardından konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın da tüm akademisyenlerimizin ve öğretmen adayı öğrencilerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayarak, “Öğretmenlik birçok değeri ve ilkeyi içinde barındıran, köklü ve saygın bir meslektir. Bugün Eğitim Fakültemizde öğrenimlerine devam eden öğrencilerimizin de iyi birer öğretmen olmaları için kendini sürekli geliştirmeleri ve mesleklerine adanmışlık ruhuyla bağlı olmaları gerekmektedir” dedi.
Daha sonra Türkçe Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Öğretmenlik Marşları” izleyicilerden büyük beğeni toplandı.
Programda 24 Kasım Öğretmenler Günüyle alakalı sinevizyon filmi seyredildi.

Ardından 2009 yılında Üniversitemiz Eğitim Fakültesinden mezun olan ve bugün Sinop Zübeyde Hanım Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Akif Bal, katılımcılarla eğitim serüvenini ve öğretmenlik mesleğinin kendisine kazandırdıklarını paylaştı.

Sonrasında Sınıf Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Beyza Nur Dede “Anlat Onlara” isimli şiiri büyük bir başarıyla seslendirdi.

Program, Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Şen ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Şen ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Gök tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle devam etti. Öğretim üyeleri tarafından başarıyla gerçekleştirilen müzik dinletisi izleyenlerden tam not aldı.

Program sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Sinop Üniversitesi mezunu, Zübeyde Hanım Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Bal’a plaket takdim etti.

Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Vafa Savaşkan ve Doç. Dr. Kibar Aktın da müzik dinletisini gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Şen, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Şen ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Gök’e teşekkür belgesi sundu.
Program katılımcılara sunulan ikramla sona erdi.

Editör: Vitrin Haber