Milliyetçi Gençler Teşkilatı Sinop İl Başkanlığı ve Türk Ocakları tarafından, Hocalı katliamının 28. Yılı dolayısıyla basın açıklaması yapıldı. Sinop iskele meydanı Atatürk anıtı önünde yapılan basın açıklamasında, Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayraklarını açan gençler, hep bir ağızdan Hocalı’da yaşanan katliamı protesto etti. 


26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı'da Ermeniler tarafından katledilen Azerbaycan Türkleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal marşı ve Azerbaycan milli marşının okunması ile devam eden programda bir açıklama yapan Milliyetçi Gençler Teşkilatı Sinop İl Başkanı Yaqub Huseynov, Hocalı Soykırımının Yirmi Sekizinci yılında, Hocalı'da katledilen canları katleden katilleri lanetlediklerini söyledi. 
Huseynov; “Bundan tam 28 yıl önce, 1992 yılında 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece, Ermeni ordusu ile Rus tank birlikleri 613 kardeşimizi vahşice şehit ettiler, 500 kardeşimizi ağır yaraladılar ve bin 275 kardeşimizi de esir ettiler.

Dağlık Karabağ bölgesinin en önemli tepelerinden birisinde olan Hocalı kasabası Ermeni güçleri için önemli bir askerî hedef niteliği taşımaktaydı. Kasaba Hankendi'yle Ağdam'ı bağlayan yolun üzerinde bulunup bölgenin tek havalimanı için üs konumundaydı. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporuna göre Hocalı kasabası Hankendi'yi top ateşine tutan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından üs olarak kullanıldığı için Ermeni kuvvetler tarafından top ateşine tutulmaktaydı.

İşgalden önce 1991-1992 kış aylarında Hocalı sürekli olarak bombalanmıştır. Hocalıdan sağ çıkmış soydaşlarımızın İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne söylediklerine göre, bazı durumlarda bombardımanlar açıkça sivil hedeflere karşı yönlendirilmiştir. Saldırı öncesi, birkaç aydır kasaba elektrik ve gazdan yoksundu.

Savaştan önce 2 bin 605 aileden ibaret 11 bin 356 kişinin yaşadığı Hocalı kasabası 26 Şubat 1992 tarihinde yağmaya, maruz kalmış ve kasaba tamamen yok edilmiştir. Uzun süre cesetlerin alınması bile mümkün olmamıştır” dedi.

HEPİMİZ ERMENİ’YİZ DİYENLER SÖZ KONUSU TÜRK EVLATLARI OLUNCA SUSPUSLAR
Türkiye'de ve bütün dünyada Hrant Dink’e ağlayıp hepimiz Ermeni’yiz diyenler söz konusu Türk evlatları olunca sus pus olduklarını hatırlatan Milliyetçi Gençler Teşkilatı Sinop İl Başkanı Yaqub Huseynov, kendilerinin bu soykırım karşısında sessiz kalmayacağını dünya üzerinde zulüm gören her Türk'ün sesi olacaklarını söyledi. Huseynov; “Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başları kesildiği görülmüştür. Hamile kadınlar ve çocukların da aynı vahşi katliama maruz kaldığı tespit edilmiştir.


Her fırsatta 1915’i dile getiren, Türkleri soykırımla suçlayan Avrupa devletleri bu elim olaya karşı çıkmadığı gibi, destekleyerek Türk düşmanlıklarını bir kere daha yüzümüze vurmuşlardır. Avrupa Birliğinin kapısında bir asırdır soykırıma uğradık diye ağlayan Ermeniler, soydaşlarımıza tarihte görülmemiş eziyetlerde bulunmuşlardır.

Ne yazık ki Türkiye'de ve bütün dünyada Hrant Dink’e ağlayıp hepimiz Ermeni’yiz diyenler söz konusu Türk evlatları olunca suspuslar. Biz susmayacak, Dünya üzerinde zulüm gören her Türk'ün sesi olacağız. Türk ırkı sağ olsun. Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber