Tabiatın rahmi olan sulak alanlar yeryüzünün en zengin ve en üretken ekosistemlerini oluşturuyor. Pek çok tür ve çeşitteki canlılar için uygun beslenme, üreme ve barınma ortamı olan sulak alanlar, yalnız bulundukları ülkenin değil tüm dünyanın doğal zenginlik müzeleri olarak kabul ediliyor. Bölge ve ülke ekonomisine katkılar sağlayan sulak alanlar; doğal dengenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması yönünden de diğer ekosistemler içinde önemli ve farklı bir yere sahip. 

İran’ın Ramsar kentinde 1971 yılında ‘Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi’nin imzaya açıldığı 2 Şubat günü, 1997 yılından itibaren ‘Dünya Sulak Alanlar Günü’ olarak kutlanıyor. 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğü ve Jandarma teşkilatı işbirliğinde Sarıkum Tabiatı Koruma alanı içindeki eğitim merkezinde Ada Anaokulu, Osmaniye ve Korucuk ilkokullarının katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Etkinlikler kapsamında öğrencilerle sulak alanlar ve sazlıklar video sunumu, kuru boya kalem resim yapma ve kuş gözlem etkinlikleri yapıldı. 

Yapılan etkinlikler için karayolunda güvenliğin sağlanması amacıyla jandarma teşkilatı ile irtibat kurularak gerekli güvenlik önlemleri alındı.
Editör: Vitrin Haber