Sinop'ta Dünya Kadına Şiddeti Önleme Günü ''Kadına karşı şiddete hayır''yürüyüşü düzenlendi. 
Kendilerine Sinop Kadın Platformu üyeleri adını veren kalabalık bir grup eski otogar önünde toplanarak, zil, ve trampet çalarak yaklaşık bir kilometre yürüdüler. 
Ellerinde ''Kadına yönelik şiddeti durduracağız'' ''Şiddete son'', ''Yaşasın kadın dayanışması'' yazılı pankartlarla Uğur Mumcu Meydanı'na gelen kadınlar burada basın açıklaması düzenledi. 
Platform adına basın açıklaması yapan Sinop Eğitim-Sen Üyesi Merve Çöloğlu, tecavüzcülerin yargılanabilmesi için hukuk savaşı veren yüzlerce kadından biri olduklarını söyledi. 
Sinop Kadın Platformu son dönemde artan tecavüz ve Kadın Cinayetlerine karşı dikkat çekmek ve önlenmesini yönelik böyle bir yürüyüş düzenlediklerini belirten Çöloğlu, ''Bugün hepimiz tecavüzcüsünü öldüren ve bebeğini doğurmak zorunda bırakılan kadınlarız. Çocuk yaşta zorla evlendirilen küçük kadınlarız. Tecavüzcülerin yargılanabilmesi için hukuk savaşı veren yüzlerce kadından biriyiz. Hamile kaldığı için işten çıkartılan kadınlarız. Bir türlü bitmeyen savaşta yakınlarını kaybeden kadınlarız. Erkek egemen düzene hayır demek için buradayız. Bizler,sadece kadın olduğumuz için aşağılanıyoruz. Hem evde hem de sokakta tacize ve tecavüze uğruyoruz. İşte biz, kadınlara biçilen hayat bu. Sessizce bize sunulana evet mi- diyeceğiz. Biz buraya hayır demek için geldik. Artık yeter diyoruz. Biz kadınlar taleplerimizi kazanıncaya kadar dayanışma ve mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz'' diye konuştu. 
Açıklamanın ardından grup dağıldı. 

Editör: Vitrin Haber