Vali Cengiz İspanya’da yapılan Dünya Gençler 3.Bant Bilardo Şampiyonasında Final maçında rakibi Koreli Kore Haeng JIK Kim ‘e 35-27 yenilerek Dünya 2.si olan Milli Bilardocu Ömer Karakurt için, “Ömer bizi gururlandırdı. Çok iyi bir derece aldı. Artık çıtayı yükseltmesini ve Dünya Şampiyonu olmasını bekliyoruz” dedi.

Cengiz sözlerine, “Bu hem ülkemiz, hem senin, hem ilimiz adına hem de ailen adına büyük bir başarı. Bu başarılarının devamlarını bekliyoruz. Bir yandan da bu başarılarının hem kendi branşındaki hem de diğer branşlardaki sporculara örnek olmasını diliyoruz. Gençlik Hizmetleri Sinop İl Müdürümüz de hassasiyet gösterdi fotoğraflarını astırdı gençlere örnek olması adına teşvik olsun diye. Tabiki büyük pay da ailenin. Aileni de kutluyorum. Ailecek kendinizi bilardoya vermiş insanlarsınız ailendeki herkeste oynuyor bildiğim kadarıyla. Tabi sportif başarının yanında kişisel başarıda ders başarısı da çok önemli. Biliyorsunuz başarılar insanların hayatlarını başka bir boyuta taşır buda bazı insanların kişiliklerini etkiler. Ömer’i bu yönden de çok takdir ediyorum bozulmadan aynı saygı ve kişiliğiyle duruyor. Ailesiyle birlikte örnek bir sporcu” diyerek devam etti.

Başarıyla ilgili Dünya çapından gelen yorumlarla ilgili konuşan Gençlik Hizmetleri Sinop İl Müdürü Mustafa Çelik, “Bir diğer gururlandığımız noktada bilardo maçı canlı verilirken yabancıların ve izleyen vatandaşların verdiği tepki ve yorumlar. Yorumlarda Ömer için ‘Müthiş Türk’ diye bahsediliyor. Buda çok gurur verici bir şey. Dünya da bir Semih Saygıner tanınıyordu şimdi ise makalelerde Ömer için Semih Saygıner’i geçecek yorumları yapılıyor bunları okumakta çok güzel. Ayrıca bu makaleleri yazanlarda yabancı ülkelerin vatandaşları bu da ayrı bir sevinç veriyor bizlere” dedi.

Dünya Şampiyonasına giderken başına gelen talihsiz olayları anlatan Ömer Karakurt, “Bir talihsizlik yaşadım İspanya’ya giderken valizim kayboldu. Şampiyonada antrenörümün kıyafetlerini giydim ve benim olmayan bir ıstakayla oynamak zorunda kaldım Hatta eldivenlerim bile bana ait değildi” dedi.
Çelik, “İlginç olanıysa şampiyona öncesinde Ömer Japon bir yarışmacıdan ıstakasını istiyor. Japon önce verme taraftarı sonra bakıyor ki sıkı bir rakip ıstakasını vermiyor. Ömer bu şartlarda ve sıkıntılarda böle bir psikoloji içerisindeyken Dünya 2. Oldu” dedi. 
Ziyaret sonrasında Vali Cengiz Ömer başarılarından dolayı Karakurt’a son model bir cep telefonu hediye etti.


Editör: Vitrin Haber